«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει κάποιο ανάλογο περιστατικό στη βιβλιογραφία» υποστηρίζει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Για την περιπέτειά του με τη διπλή θρόμβωση που υπέστη μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca μίλησε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα Κρήτης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι γιατροί του είπαν ότι είναι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις.

«Σε έλεγχο ρουτίνας βρέθηκε θρόμβος στην καρωτίδα αριστερά και αμέσως μπήκα για χειρουργείο για να αποφύγουμε εγκεφαλικό, έτσι από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι την Κυριακή τα ξημερώματα ήμουν στο χειρουργείο» είπε ο 35χρονος μιλώντας στο Mega.

«Όσον αφορά το πρώτο συμβάν, η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο και τώρα περιμένουμε αποτελέσματα για τη δεύτερη θρόμβωση. Οι γιατροί μου είπαν ότι είμαι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ένας άνδρας παρουσιάζει τις θρομβώσεις ενώ εμφανίζονται συχνότερα σε γυναίκες».

«Μπορούν να γίνουν μέχρι δύο θρομβωτικά επεισόδια» επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης είπε ότι «εάν έχει σχέση με το εμβόλιο αυτό πιθανότατα να είναι ένα από τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά και μάλιστα διπλής θρόμβωσης, μία στην μοιραία αρτηρία και μια στην καρωτίδα».

«Τα δύο περιστατικά πρέπει να είναι της ίδιας αιτολογίας», σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου, ωστόσο υπογραμμίζει πως ο έλεγχος συνεχίζεται. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει κάποιο ανάλογο περιστατικό στη βιβλιογραφία».

«Μπορεί να είναι και κάτι που προϋπήρχε, μπορεί να είναι κόμματι από το πρώτο θρόμβο. Έχει παρθεί το δείγμα, θα εξεταστεί και θα ενημερωθούμε. Είναι ξεκάθαρο ότι οφείλεται στο AstraZeneca».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook