Προβλήματα, όχι μεγάλης έκτασης ευτυχώς παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες σε διάφορα σημεία του Εθνικού αλλά και του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και την Κρήτη από το Σάββατο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το τμήμα ΠΣΕΑ της Αντιπεριφέρειας Χανίων προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή Πέτρα Σελί μετά το Σέμπρωνα από μικρής έκτασης κατολισθήσεις στο σημείο. Για το λόγο αυτό όσοι οδηγοί επιχειρήσουν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μικρής έκτασης κατολισθήσεις επίσης έχουν σημειωθεί και στην Εθνικό Οδό Χανίων -Ηρακλείου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου.

Παρά πάντως την ένταση των καιρικών φαινομένων τόσο στο Ηράκλειο όπου χιονίζει στα ορεινά όσο και στο Ρέθυμνο, δεν έχουν αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές προβλήματα.

Εν τω μεταξύ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω το απαγορευτικού του απόπλου.  Το απαγορευτικό, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη ισχύει μέχρι και τις 6 το πρωί της Τρίτης.. Όσοι  έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, καθώς τα πλοία αν πάψει να ισχύει το απαγορευτικό μπορεί να αποπλεύσουν και νωρίτερα.

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα και για σήμερα προβλέπεται η διατήρηση των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο δημιουργώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι βροχές θα είναι πιο εκτεταμένες σήμερα σε ολόκληρο το νησί, ενώ κατά τόπους δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά θα διαρκέσουν ολόκληρη την ημέρα, με τις θερμοκρασίες, να διατηρούνται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλότερη.
Για την Τρίτη προβλέπεται τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ήπια, με αρκετές βροχές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι, με αποτέλεσμα να αναμένεται αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα ξημερώματα.

Οι θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για τις επόμενες ημέρες παραμένει η πιθανότητα της εκδήλωσης βροχοπτώσεων, ενώ οι βοριάδες θα συνεχίσουν να διατηρούνται σε πιο χαμηλές όμως εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα στις 8 το πρωί σε διάφορες περιοχές της Κρήτης είναι οι εξής:

Αγ. Νικόλαος 13 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 12 βαθμοί
Μοίρες 11 βαθμοί
Ανώγεια 5 βαθμοί
Ρέθυμνο 12 βαθμοί
Παλαιόχωρα 12 βαθμοί
Ομαλός 1 βαθμός (ασθενής χιονόπτωση)
Χανιά 10 βαθμοί Κελσίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook