Την προσήλωση του στις παραγωγικές επενδύσεις διαμήνυσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου Χανίων “Δασκαλογιάννης”.  

«Τα αεροδρόμιά μας γέφυρα για μια πιο αποδοτική τουριστική περίοδο» – «Βγαίνουμε νικητές από την κρίση της πανδημίας παρά τις βαριές απώλειες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που έγινε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω covid.

Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μπορεί να το πούμε και καινούργιο, είπε, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου.

Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε, ακόμα, ότι υπήρξαν “αναταράξεις”, “καταιγίδες” και “κενά αέρος” που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης πριν από το 2015. 

24199279
24199147

Βαδίζοντας προς την έξοδο από την κρίση του κορωνοϊού τα αεροδρόμια μας γίνονται οι γέφυρες για ένα πιο αποδοτικό καλοκαιρι…. Όπως νικηφόρα μπήκε η χώρα μας σε αυτή τη δοκιμασία παρά τις βαριές απώλειες έτσι νικηφόρα θα βγει» είπε.

Συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου και πρόσθεσε: «Η οδηγία από τον Πύργο Ελέγχου της κυβέρνησης είναι σαφής: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα χωρίς να πετάμε στα σύννεφα»

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως η επένδυση της Fraport μόνο στο αεροδρόμιο» «Μακεδονία» έφτασε τα 100.000.000 ευρώ και από φέτος συνεργάζεται με 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες και συνδέθηκε με 8 πρόσθετους διεθνείς αεροπορικούς προορισμούς.

Συνολικά η επένδυση στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 440.000.000 ευρώ και αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

24200511
24199408

Ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος της Fraport, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα που ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα. «Τα 14 νέα αεροδρόμια ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού» ανέφερε και εκτίμησε ότι θα έχουν ουσιαστικό ρόλο για την διόγκωση του τουριστικού κύματος.

Η επένδυση μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα επεσήμανε επίσης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους.

Φωτογραφίες από το αεροδρόμιο των Χανίων

Ο Αλεξάντερ Ζίνελ, CEO της Fraport Greece, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ και επικρότησε την πολιτική για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Η πανδημία δεν μας εμπόδισε να ολοκληρώσουμε την επένδυση και τα έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σημείωσε και πρόσθεσε ότι πάνω από 200 αεροπορικοί φορείς χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια μας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αυξηθούν.

O κ. Ζίνελ ευχαρίστησε τον όμιλο Κοπελούζου για τη συνεργασία του, , τους εργαζόμενους στη Frport Greece, τους πρώην πρωθυπουργούς Σαμαρά και Τσίπρα αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την έμπρακτη υποστήριξή του στο έργο.

Η εκδήλωση για τα  14 περιφερειακά αεροδρόμια ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή απογείωση ενός αεροσκάφους της Aegean, του πρώτου μετά τα εγκαίνια, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν οι επίσημοι. 

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook