Την Κυριακή 23/05/2021 – Δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στη δράση 

Στον εθελοντικό καθαρισμό στο Φαράγγι του Δικτάμου στα Κεραμειά θα προχωρήσουν το πρωί της Κυριακής 23/5/2021, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατωχωρίου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, το τμήμα Συνοδών βουνού (ΙΕΚ), με την αρωγή του Δήμου Χανίων.

Οι εθελοντές θα συναντηθούν στην πλατεία του Κατωχωρίου και θα διασχίσουν το Φαράγγι,  όπου θα πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού, διασφαλίζοντας την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ώρα συνάντησης: 7:30 π.μ. (πλατεία του Κατωχωρίου – βρύση)

Ώρα εκκίνησης: 8:00 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες θα κρατήσουν όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Φαράγγι του Δίκταμου χαρακτηρίζεται από τα καταπράσινα τεράστια πλατάνια του, ενώ έχει πολλές κρημνώδεις πλαγιές, στις οποίες φύεται το ενδημικό βότανο της Κρήτης, δίκταμος ή έρωντας. Ξεκινά 21 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο Κατωχώρι, σε υψόμετρο 300 μέτρων, και καταλήγει 8 χιλιόμετρα ανατολικότερα, σε υψόμετρο 40 μέτρων, στο Φαράγγι, που βρίσκεται δίπλα στον Στύλο. Γι” αυτό είναι επίσης γνωστό με το όνομα Φαράγγι Κατεχώρι, ή Φαράγγι Στύλου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook