Σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων με τους εκπροσώπους των τουριστικών λεωφορείων.

Τα τρία σημεία που θα γίνεται η αποβίβαση και η επιβίβαση των τουριστών που θα μετακινούνται με τα τουριστικά λεωφορεία επιβεβαίωσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, παρόντων εκπροσώπων των τουριστικών λεωφορείων και εκ μέρους της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, του αντιδημάρχου Μιχάλη Τσουπάκη και του προέδρου της επιτροπής κυκλοφοριακού του δήμου Χανίων Μιχάλη Καλογριδάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε εκ νέου τα σημεία στάσης (ολιγόπλεπτης) και όχι στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων τα οποία είναι:

  • Επί της οδού Πλουμιδάκη
  • Επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, απέναντι από την Τράπεζα Χανίων (παλιά “Ρέμβη”, φώτο κάτω)
  • Στην  πλατεία 1866

Στη συνάντηση πάντως που είχε προαναγγελθεί στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, οι εκπρόσωποι των τουριστικών λεωφορείων εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το αν θα είναι λειτουργικά τα νέα σημεία στάσης των λεωφορείων, ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι είναι σύμφωνοι με αυτά.

“Αν είχαμε στην  πόλη των Χανίων δύο πάρκινγκ σαν τη Ρεγγίνα θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το ένα για τη στάθμευση των λεωφορείων. Δεν μπορούμε όμως να στερήσουμε την πόλη από 200 θέσεις πάρκινγκ”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Τα πάρκινγκ στα οποία τα τουριστικά λεωφορεία θα μεταβαίνουν μετά την αποβίβαση των τουριστών στην πόλη των Χανίων θα είναι επί της οδού Κολοκοτρώνη, στην Ακτή Κανάρη, σε οδό πίσω από το Μηχανολογικό, στους Αγίους Αποστόλους και επίσης στο υπό κατασκευή πάρκινγκ στον Κλαδισό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook