Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου

Με μεγάλους απόντες τους βετεράνους που τα προηγούμενα χρόνια τιμούσαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης και από τους οποίους – ασχέτως πανδημίας κορωνοϊού – όσοι επιζούν θα αγγίζουν τα 100 έτη, ξεκίνησε σήμερα το πρωί το τριήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων για την 80η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης.

Παρουσία, εκπροσώπων τοπικών αρχών, των συμμαχικών κρατών της Βρετανικής κοινοπολιτείας και των στρατιωτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο φρούριο Φιρκάς των Χανίων η τελετή έπαρσης των σημαιών Νέας Ζηλανδίας, Αυστραλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στις εκδηλώσεις από τον ειδικό συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Σήφη Μαρκάκη,  ενώ ακολούθησε η έπαρση των τεσσάρων συμμαχικών σημαιών και στην συνέχεια ξενάγηση στην πτέρυγα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης που είναι αφιερωμένη στην Μάχη της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, ενώ το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου είναι το εξής:

Σάββατο 22/5

11:00 Αλικιανός – Μνημείο Κερίτη
18:00 Σούδα – Εκδήλωση της πρεσβείας της Βρετανίας στο συμμαχικό νεκροταφείο
20:00 Δημοτικός κιν/φος Κήπος – Κεντρική εκδήλωση Π.Ε. Χανίων

Κυριακή 23/5

11:00 Μητρόπολη Χανίων – Επίσημη δοξολογία 
11:30 Ενετικό λιμάνι Χανίων – Παρέλαση σημαιοφόρων παραδοσιακών συλλόγων από το φρούριο Φιρκά στο Γιαλί τζαμί. 
13:00 Γερμανικό Νεκροταφείο Μάλεμε – Εκδήλωση της πρεσβείας της Γερμανίας
18:30 Αεροδρόμιο Μάλεμε – Η τελετή λήξης και με διέλευση αεροσκαφών F16 από την 115 ΠΜ σε σχηματισμό με το ακροβατικό σμήνος Red Arrows της RAF 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook