Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι συγγενείς μιας ηλικιωμένης γυναίκας  από χωριό νότια του Ηρακλείου, κατηγορώντας συγχωριανό τους για εξαπάτηση της υπερήλικης και… «εκατομμυριούχου» συγγενή τους.

Στο πολυσέλιδο εξώδικο και στην μηνυτήρια αναφορά, η οποία  κατατέθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου περιγράφονται μεθοδεύσεις και διαδικασίες που προκαλούν αίσθηση, έχοντας ως στόχο του να «εισβάλει», σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες,  στον τραπεζικό λογαριασμό της 95χρονης. Στα δικαστικά έγγραφα καταγγέλλεται ότι απομυζούσε  ηλικιωμένα άτομα για δικό του οικονομικό όφελος και μάλιστα κατηγορείται ότι με την ίδια μέθοδο έχει καταφέρει να εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Πατρίς”, στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για αλλαγή της συμπεριφοράς της ηλικιωμένης προς τα συγγενικά της πρόσωπα, ως αποτέλεσμα της επιρροής που έχει ο συγκεκριμένος άνδρας που κατηγορείται με σκοπό να απομακρύνει τους μοναδικούς συγγενείς της από εκείνη.

Ακόμα αναφέρεται ότι η γυναίκα αυτή ενώ παρακολουθούνταν από ψυχίατρο της περιοχής όπου διαμένει, σταμάτησε τη θεραπεία και τις επισκέψεις αυτές με αποτέλεσμα την επιδείνωση της ψυχικής της υγείας. «Κίνητρο των ενεργειών του παραπάνω προσώπου θεωρούμε ότι είναι προφανώς να καρπωθεί τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της, καθώς επίσης και τις τραπεζικές της καταθέσεις που από την ίδια τη θεία μας γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» τονίζεται στην μηνυτήρια αναφορά.

Σε άλλο σημείο του δικαστικού εγγράφου υπογραμμίζεται: «Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα κατόρθωσε το παραπάνω άτομο να την καταπείσει να μεταφέρει  ή μετέφερε ο ίδιος (με ποιον τρόπο άραγε και με τη χρήση ποιων εγγράφων δεν γνωρίζουμε) όλες τις τραπεζικές καταθέσεις  (εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) που είχε επ’ονόματι της θείας μας στην Εθνική Τράπεζα σε άλλη τράπεζα σε λογαριασμό στον οποίο είναι ο ίδιος συνδικαιούχος ή σε άλλο πρόσωπο στενά συνδεδεμένο μαζί του και σε κάθε περίπτωση με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελέγχει ο ίδιος ανά πάσα στιγμή νομότυπα τα χρήματα της, επωφελούμενος της αδυναμίας της να επιμεληθεί με λογική και σύνεση των υποθέσεών της, και πιθανόν να έχει ήδη κατακρατήσει ολόκληρο το χρηματικό ποσό, καθότι η θεία μας, όπως προαναφέραμε λόγω της πρόδηλης αδυναμίας της να επιμεληθεί των υποθέσεών της και του γεγονότος ότι έχει καταστεί πλήρως χειραγωγούμενη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στερείται κάθε επιβαλλόμενης στην περίπτωσή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν πρόκειται να θέσει οποιοσδήποτε εμπόδιο στην εκμετάλλευση αυτή»

Επίσης σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες , από έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν όπως σημειώνουν, ότι ο συγχωριανός τους είχε κατά το παρελθόν καταδικαστεί για απάτη και υπεξαίρεση και είχε καταδικαστεί γι αυτά.

Προσέγγιση στα… νεκροταφεία
Προκαλεί επίσης εντύπωση το σημείο στο δικαστικό έγγραφο που κάνει λόγο για τη μεθοδολογία του συγκεκριμένου ατόμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «κατά σύστημα και με μεγάλη μεθοδικότητα, στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία έτη είναι γνωστός για την τακτική του να προσεγγίζει άτομα μεγάλης ηλικίας κυρίως σε χώρους θρησκευτικής λατρείας ή σε νεκροταφεία, αλλά και σε χώρους όπου υπάρχει μαζική κοινωνική συναναστροφή και αφού αποσπάσει με μεθοδικότητα την άκρα εμπιστοσύνη τους να τους χειραγωγεί και να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά πάντα προς όφελός του.

Μάλιστα δε από ότι τουλάχιστον μας πληροφορούν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής την προπεριγραφόμενη ως άνω συμπεριφορά του, την κατά σύστημα δηλαδή εκμετάλλευση ατόμων κυρίως μοναχικών και μεγάλης ηλικίας την «ασκεί» από πολλών ετών».

Ο γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου Μάνος Καλλέργης, ο οποίος εκπροσωπεί τους συγγενείς της 95χρονης  σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι εντολείς μου είναι δέκτες πολλών πληροφοριών και από άλλα θύματα του συγκεκριμένου ατόμου που καταγγέλλουν, το οποίο πάντα δρα με τον ίδιο τρόπο.  Θα αναμένουμε την δικαστική διερεύνηση του θέματος από τον εισαγγελέα, προκειμένου να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειές μας.

Οι εντολείς μου παράλληλα με την προσφυγή στον εισαγγελέα πρόκειται άμεσα να προσφύγουν και με άλλα μέσα εναντίον του καταγγελλόμενου στα αστικά δικαστήρια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook