Κορυφώνονται σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις στα Χανιά για τη Μάχη της Κρήτης

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά με εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικών αεροσκαφών.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι σήμερα δε γιορτάζουμε μόνο ένα σημαντικό γεγονός αλλά γιορτάζουμε και την κρητική ψυχή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων διαβεβαιώνοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι οι Ε.Δ. μπορούν να διασφαλίσουν στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αναλυτικά όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος:

"Τιμούμε την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ενός γεγονότος σημαντικού για την πρώτη φάση του Β΄ Π.Π., που έχει τη δική του αξία. Είναι όμως μια αφορμή να γιορτάσουμε την κρητική ψυχή, να αναλογιστούμε όπως είχε πει και ο Ν. Καζαντζάκης το αίσθημα της ευθύνης είναι σε εμάς τους άρχοντες του τόπου η ανάγκη να φανούμε αντάξιοι αυτής της ψυχής. 

Πάντα είμαστε αξιόμαχοι, απλώς η προσπάθεια που συνεχίζεται και εξελίσσεται και αποδίδει ήδη καρπούς είναι να καταστούμε περισσότερο αξιόμαχοι και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορές καινούριων εξοπλιστικών συστημάτων, την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων που είναι αρκετά, αλλά και με παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι άλλωστε και η ειδοποιός διαφορά, πολλαπλασιαστής ισχύος όπως λέμε. Και στα δυο αυτά πεδία έχουμε κάνει αρκετά μέσα σε δυο χρόνια, η δουλειά και το καθήκον μας σαν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τις εντολές του πρωθυπουργού, είναι να κάνουμε τις Ε.Δ. να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους όπως ξέρουν και μπορούν. Διαβεβαιώνω όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ειναι απολύτως ικανές να αρθούν στο ύψος της περίστασης και να διασφαλίσουν στο ακέραιο και στο απόλυτο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα."

Στις 11.30 παρέλασαν από το Ενετικό Λιμάνι Χανίων σημαιοφόροι παραδοσιακών συλλόγων από το φρούριο Φιρκά στο Γιαλί τζαμί.

Νωρίτερα τελέστη στη Μητρόπολη Χανίων επίσημη δοξολόγια.

Στις 18:30 στο αεροδρόμιο Μάλεμε θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και με διέλευση αεροσκαφών F16 από την 115 ΠΜ σε σχηματισμό με το ακροβατικό σμήνος Red Arrows της RAF 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook