Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, το όνομα του οποίου αναφέρεται σε μια υπόθεση μαστροπείας στη Γαλλία, και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ θα «προσφύγουν στη δικαιοσύνη» για να σταματήσουν οι προσβολές της «ιδιωτικής ζωής» τους και η καταπάτηση του «τεκμηρίου της αθωότητας», δήλωσαν σήμερα, Δευτέρα, οι δικηγόροι τους.

Έχουν την πρόθεση να καταθέσουν μηνύσεις για να «σταματήσει ή να καταδικαστεί» κάθε παραβίαση του «ανακριτικού απόρρητου», του «τεκμηρίου της αθωότητας» και της «ιδιωτικής ζωής» τους, εξηγούν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι Ανρί Λεκλέρκ και Φρεντερίκ Μπολιέ.

Το όνομα του DSK αναφέρεται σε υπόθεση μαστροπείας και κατάχρησης κοινωνικών αγαθών γύρω από το ξενοδοχείο Κάρλτον της Λίλλης (βόρεια Γαλλία) στην οποία ενέχονται επιχειρηματίες και αστυνομικοί.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν εκτενώς σε ορισμένα στοιχεία της έρευνας, κυρίως στα SMS που είχαν ανταλλαγεί ανάμεσα στον Στρος-Καν και τον επιχειρηματία Φαμπρίς Πασκοφσκί με θέμα τη διοργάνωση «πονηρών» βραδιών. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει επίσης λόγο για εντάσεις στους κόλπους τους ζεύγους.

«Η Αν Σενκλέρ και ο Ντομινίκ Στρος-Καν μας έδωσαν τις αυστηρότερες οδηγίες να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη γι\’ αυτές τις καταχρήσεις», εξηγούν οι δικηγόροι τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook