Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Αποκλεισμένη στο ίδιο της το σπίτι στο Κολυμπάρι Χανίων είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα εδώ και πολύ καιρό.

Η κ. Αντωνία Μαρνεράκη εδώ και περίπου ένα μήνα δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της καθώς λόγω έργων που γίνονται στο λιμάνι του Κολυμπαρίου, έσπασαν το τσιμέντο μπροστά από τη μοναδική είσοδο του σπιτιού της, κόβοντας τελείως για την ηλικιωμένη γυναίκα την πρόσβαση.

Από το συνεργείο είπαν στην ηλικιωμένη γυναίκα ότι θα αποκατασταθεί το σημείο και η πρόσβαση τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Οι υποσχέσεις στην κυρία Μαρνεράκη δυστυχώς έπεσαν στο κενό αφού ο μήνας τελειώνει και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια έστω και για στοιχειώδη, πρόχειρη παρέμβαση, ίσα – ίσα για να μπορεί η γυναίκα να μετακινηθεί έξω από το σπίτι της.

Η μοναδική ενέργεια που έγινε ήταν από τα παιδιά της που τοποθέτησαν σε ένα σημείο πέτρες για να μπορούν τα ίδια να πηγαίνουν στο σπίτι της μητέρας τους. Μάλιστα, η άτυχη γυναίκα πριν από λίγες ημέρες είχε ένα ατύχημα και έπεσε εκεί που έχουν γίνει τα έργα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Η κυρία Αντωνία Μαρνεράκη ζητά από τους υπεύθυνους του έργου να μεριμνήσουν για την είσοδο του σπιτιού που οι ίδιοι κατέστρεψαν αφήνοντάς την ανολοκλήρωτη. 

Τι απαντά το Λιμενικό Ταμείο Χανίων

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων δήλωσε στο Flashnews.gr ότι μαζί με τον δήμο Πλατανιά εκτελούνται λιμενικά έργα που περιλαμβάνουν και διαμόρφωση πλατείας. “Είμαστε στη φάση της διαμόρφωσης της πλατείας. Υπάρχει ένα θέμα ιδιοκτησιακό και για να γίνουν τα έργα σε όλη την έκτασή τους θα πρέπει να απομακρυνθούν κατασκευές που καταπατούν χώρο του Λιμενικού Ταμείου. Αυτό θα γίνει με τη νόμιμη διαδικασία. Οι ιδιοκτήτες των δυο σπιτιών είχαν ειδοποιηθεί πριν από έναν χρόνο καθώς είχαν πρόβλημα γιατί υπήρχε καταπάτηση της ζώνης του Λιμενικού Ταμείου. Είχε γίνει προφορική συνεννόηση από πέρσι ότι οι ενέργειες απομάκρυνσης των κατασκευών που καταπατούν θα γίνονταν συναινετικά. Τώρα θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες που λέει ο νόμος.” ανέφερε ο κ. Βιριράκης.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο γιος της κας Αντωνίας Μαρνεράκη υποστηρίζει πως ό,τι είχε συμφωνηθεί τότε με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το έχει κάνει, απομακρύνοντας ο ίδιος με έξοδά του, τις κατασκευές που καταπατούσαν. Τα συνεργεία προχώρησαν στο έργο και το μόνο που ζητά τώρα είναι το σημείο της εισόδου πλέον του σπιτιού που κατέστρεψαν τα συνεργεία, να το αποκαταστήσουν άμεσα, όπως είχαν υποσχεθεί και δεν έπραξαν.

Η κυρία Αντωνία που μένει μάλιστα στο σπίτι αυτό 60 χρόνια δεν παρέλειψε να αφηγηθεί την ιστορία διάσωσης τεσσάρων ευέλπιδων από την οικογένειά της, κατά τον Β’ Π.Π.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook