Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά… 63 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. είχαν καταστρέψει ένας 48χρονος Ρουμάνος και ένας 22χρονος Πακιστανός συνεργός του, που εισέβαλαν σε υποσταθμούς οι οποίοι εξυπηρετούσαν αντλιοστάσια άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας! Η δράση τους το τελευταίο δίμηνο προκάλεσε ζημιά ύψους 387.000 ευρώ σε βάρος της Δ.Ε.Η.!

Οι δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται με δύο αυτοκίνητα σε αγροτική περιοχή του Νεοχωρακίου Θηβών και ο Ρουμάνος συνελήφθη αμέσως, ενώ ο Πακιστανός διέφυγε μέσα στο σκοτάδι αλλά έπεσε στα χέρια των αστυνομικών δύο ώρες αργότερα στην δασική περιοχή του Μοσχοποδίου. Στο αυτοκίνητο του 48χρονου Ρουμάνου βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία, δύο τεμάχια σχοινιών μεγάλης διατομής μήκους δώδεκα μέτρων το καθένα και 350 κιλά χάλκινες περιελίξεις και πλάκες χαλκού που προέρχονταν από την κλοπή μετασχηματιστών!

Αλλά και στο σπίτι του κατασχέθηκαν 10 κιλά πλάκες χαλκού από μετασχηματιστές, εννέα καλάμια με μονωμένες άκρες για την απομόνωση του ρεύματος υψηλής τάσης μήκους δύο μέτρων το καθένα και πλήθος εργαλείων. Κοντά στο σπίτι, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο και άλλο ένα αυτοκίνητο του Ρουμάνου, κάτω από το πίσω κάθισμα του οποίου βρέθηκαν άλλα 300 κιλά χάλκινες περιελίξεις και πλάκες χαλκού! Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές, καθώς και για την ανακάλυψη τυχόν συνεργών τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook