Τα στοιχεία που προέκυψαν και το χρονικό μίας εξαφάνισης που κατέληξε στον χαμό ενός μικρού κοριτσιού

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων με τον άδικο χαμό της 11χρονης Ιωάννας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή χθες το απόγευμα σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. 

Η Ιωάννα έφυγε από το σπίτι της λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης, κοντά στον Μακρύ Τοίχο για έναν περίπατο, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ. 

Κάμερα ασφαλείας εντόπισε την 11χρονη (δείτε εδώ) να περνά από τα φανάρια της ”Χρυσής Ακτής” και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα, καταρρίπτοντας το σενάριο που ήθελε τη μικρή να έχει πάει για βόλτα στην παραλία ”Άπτερα”. 

Μάλιστα, το κορίτσι στο βίντεο φαίνεται να κρατά και μία σακούλα από σούπερ μάρκετ της περιοχής, που σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασε σνακ πριν πάει στο σημείο όπου είναι το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Η ώρα περνά και η 11χρονη δε γυρίζει στο σπίτι, ξημερώνει Τετάρτη και συγγενικό της πρόσωπο περίπου στις 11 το πρωί δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση της μικρής. 

Αμέσως οι Αρχές κινητοποιούνται, αστυνομικοί, πυροσβέστες και άνδρες του λιμενικού κυριολεκτικά χτενίζουν την περιοχή ενώ εκδίδεται και ”Amber alert” με τα στοιχεία της 11χρονης και τη φωτογραφία της.

Κανείς όμως  δε φανταζόταν την κατάληξη αυτής της υπόθεσης.

Λίγη ώρα μετά που έχουν ξεκινήσει οι έρευνες, ένα ζευγάρι περιπατητών ενημερώνει την αστυνομία ότι εντοπίστηκε ένα νεκρό κορίτσι στα βράχια δίπλα στην θάλασσα, κάτω απο το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. 

Οι άνδρες της επιχείρησης σπεύδουν στο σημείο που τους υποδεικνύουν και το άψυχο σώμα του κοριτσιού,  ανήκει στην 11χρονη. 

Από την αυτοψία του ιατροδικαστή στο σημείο, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο απο τις έως τώρα ενδείξεις, φαίνεται πως δεν πρόκειται για ατύχημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατα την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, δεν βρέθηκαν ίχνη απο σύρσιμο στο γκρεμό (που παραπέμπουν σε γλίστριμα) ενώ η πτώση του κοριτσιού ήταν κάθετη, προς τα βράχια.

Το κορίτσι, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρες είδαν το κορίτσι να στέκεται στην άκρη του γκρεμού. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά με τις Αστυνομικές αρχές να ερευνούν για ποιο λόγο μεσολάβησαν τόσες ώρες μέχρι να δηλωθεί η εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από το σπίτι της. 

Σημειώνεται ότι η 11χρονη, έχει άλλα δύο αδέρφια περίπου 6 και 9 ετών, ζούσε σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με τους γονείς να έχουν χωρίσει, ενώ πριν απο δύο χρόνια είχαν γίνει γνωστά περιστατικά που αφορούσαν στην οικογένεια τα οποία απασχόλησαν και την Δικαιοσύνη και μάλιστα έιχαν θορυβήσει την κοινωνία των Χανίων, σχετικά με το περιβάλλον που μεγάλωναν αυτά τα παιδιά. 

Έτσι, ανακύπτουν ερωτήματα αναφορικά με το αν οι κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της 11χρονης και των άλλων παιδιών της οικογένειας. 

Η κηδεία της άτυχης 11χρονης πρόκειται να γίνει σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά. 

Δείτε το σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα της 11χρονης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook