Τερμάτισαν την απεργία πείνας, που είχαν ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα, οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην υπόθεση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», Χ. Χατζημιχελάκης, Π. Αργυρού, Π. Μασούρας και Γ. Καραγιαννίδης, σύμφωνα με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους στρέφονται κατά της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη χαρακτηρίζοντας τη στάση της «τουλάχιστον ασυνεπή», η οποία είχε διαχωρίσει τη θέση της. Στην ανακοίνωση προσθέτουν «Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι προσπάθησε να περιβάλλει με πολιτικό μανδύα την οπισθοχώρησή της και δεν είχε τουλάχιστον την ειλικρίνεια να ομολογήσει ότι δεν άντεξε να σηκώσει το βάρος της κοινής μας συμφωνίας».

Ακόμα οι κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι «στηρίξαμε την όλη διαδικασία σε μια συμφωνία που δεν βασίστηκε σε μια κοινή προοπτική, δημιουργώντας ένα οικοδόμημα του οποίου η βάση ήταν σχετικά ασταθής».

Όσον αφορά το μέλλον της δίκης, οι κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται επ\’ ουδενί να αποδεχτούμε αυτό το δικαστήριο και τον τρόπο που εξελίσσεται».

Για την απεργία πείνας ως μέσο πάλης οι κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι «το μέσο της απεργίας πείνας υπό τη συνθήκη της προσέλευσης στο δικαστήριο των μισών και πλέον κατηγορούμενων καθίσταται ατελέσφορο. Είμαστε επαναστάτες και όχι οσιομάρτυρες. Η απεργία πείνας είναι ένα μέσο του οποίου η ιστορικότητα και η αποτελεσματικότητα δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Παρόλα αυτά εφόσον οι ισορροπίες ανετράπησαν εις βάρος μας, η συνέχιση της δε μας φαίνεται έστω και εν δυνάμει πρόσφορη, αλλά αντίθετα διεκπαιρεωτική και αυτοσκοπός».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook