Με το «άνοιγμα» του τουρισμού, έχουν αλλάξει πολλά από τα δεδομένα που γνωρίζαμε.

Το βασικότερο από όλα είναι πως ο Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δεν έχει πλέον τον ρόλο του «κακού» ο οποίος βγαίνει κάθε Παρασκευή και ανακοινώνει λοκνταουν και τα γνωστά μέτρα.

Τον ρόλο τον έχουν πλέον αναλάβει οι χώρες από τις οποίες περιμένουμε να μας «στείλουν» τους πολυπόθητους τουρίστες.

Οι χώρες που παρακολουθούν κάθε βδομάδα τους χρωματιστούς χάρτες του European Centre for Disease Prevention and Control και αναλόγως προχωρούν στον δικό τους «χρωματισμό» και στην επιβολή μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών τους.

Και βέβαια το πλέον επώδυνο είναι η υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα μετά την επιστροφή από μια περιοχή που είναι στο πορτοκαλί ή κόκκινο.

Όσο λοιπόν η Κρήτη παραμένει στο κόκκινο ή πορτοκαλί, τόσο θα χρειαζόμαστε κιάλια για να δούμε τουρίστες από την Βρετανία, την Ολλανδία, Σουηδία κλπ. 

Τώρα το αν θα έχουμε και επιπλέον τοπικά λοκνταουν, π.χ. στον Δήμο Χανίων ο οποίος δέχτηκε σαφή προειδοποίηση, τότε τον «κακό» δεν θα τον αναζητήσουμε πουθενά αλλού εκτός από τον…. καθρέφτη.

Σ.Σ. Αυτός είναι ο χάρτης του ECDPC που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου. Αναλόγως με την πολιτική υγείας κάθε χώρας, ορισμένες  περιοχές με «πορτοκαλί» τις χαρακτηρίζουν ως «πράσινες» για τους ταξιδιώτες – πολίτες τους και κάποιες από τις «κόκκινες» ως «πορτοκαλί». Για αυτό ενώ στον χάρτη η Κρήτη φαίνεται «κόκκινη» η Βρετανική κυβέρνηση την έχει ως «πορτοκαλί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook