Διαμαρτύρονται για την σχεδιαζόμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση από τον Δήμο Χανίων η οποία όπως τονίζουν θα θέσει σε κίνδυνο τους 700 μαθητές των δύο σχολείων

Εκδήλωση- δράση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν μαθητές  του 5ου Γυμνασίου Χανίων και του 1ου Λυκείου Χανίων με ποδήλατα και πεζή στους δρόμους πέριξ του σχολικού συγκροτήματος μετά από απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι οι σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά την ανέγερση δύο ξενοδοχείων και πολυκατοικίας με υπόγεια parking  150 θέσεων δίπλα στα σχολεία, κάτι που όπως τονίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.

Τα αιτήματα  των παιδιών είναι:

1. Όχι είσοδοι-έξοδοι  ξενοδοχείων και κατοικιών στο δρόμο του σχολείου μας (Καψωμένου, Τζιγκουνάκη)
2. Ορισμός του δρόμου σαν πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος

Οι δράσεις περιελάμβαναν διαμαρτυρία τις ώρες  12.00 με 14.00, με ποδηλατοπορεία, ορισμένης διαδρομής, γύρω από το σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Χανίων. Επίσης, δημιουργία ανθρώπινης  ‘αλυσίδας’ από μαθητές του σχολείου σε συγκεκριμένη παράταξη, γύρω από το σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων την Τρίτη 01.06.2021 τις ώρες  12.00 με 14.00, ακόμη αποχή από τα μαθήματα την Τρίτη 01.06.2021 τις ώρες  12.00 με 14.00.

Εκ μέρους των γονέων και κηδεμόνων, η πρόεδρος του συλλόγου του 5ου Γυμνασίου Χανίων, Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη, τόνισε την ανάγκη προστασίας των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, καθώς είναι αδύνατο όπως είπε να περνούν αυτοκίνητα έξω από το σχολείο. “Δεν θέλουν οι μαθητές τη δημιουργία εσόδου-εξόδου πάρκινγκ των συγκροτημάτων που πρόκειται να χτιστούν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως διαπιστώσαμε μετά από έρευνα μας, άδειες για προέγκριση ενός ξενοδοχείου και ενός οικιστικού συγκροτήματος και όλα αυτά θα έχουν είσοδο και έξοδο σε έναν δρόμο που κυκλοφορούν κάθε ημέρα 700 παιδιά”. 

Από την πλευρά της η  Γεωργία Κυριακάκη, εκπαιδευτικός του 1ου Λυκείου Χανίων, ανέφερε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κάνουν αφόρητη τη ζωή των δύο σχολείων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook