Με την έκθεση φωτογραφίας «Παλίμψηστο/ Palimpsest» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Πηνελόπης Πετσίνη

Στις 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 επαναλειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων για το κοινό

Στους χώρους του ισογείου και του πρώτου ορόφου φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας «Παλίμψηστο/ Palimpsest» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Πηνελόπης Πετσίνη, που παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Goethe-Zentrum Chania και σε επιμέλεια της Πηνελόπης Πετσίνη.

Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες και εστιάζει σε τόπους μνήμης του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη. Η ενότητα “Aufarbeitung: The Wall” αφορά το Τείχος του Βερολίνου είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευσή του, όταν πια μετατράπηκε σε τόπο μνήμης. Η ενότητα “Restricted Areas” παρουσιάζει τόπους κάποτε απόρρητους και απροσπέλαστους που πλέον μετατράπηκαν σε επίσημα ή ανεπίσημα μνημεία. Φυλακές της STASI και της KGB, στρατιωτικά αντιατομικά καταφύγια και εγκαταστάσεις, το αρχηγείο της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, το υπόγειο Αρχηγείο του Σοβιετικού στρατού στη Λ.Δ.Γ.: Χώροι που μετατράπηκαν σε συμβολικά πεδία επιτέλεσης της μνήμης, παίζοντας έτσι βασικό ρόλο στη διαδικασία παραγωγής της δυναμικής εκείνης διεργασίας που οι σύγχρονοι ιστορικοί αποκαλούν «πολιτισμική μνήμη».

Στον δεύτερο όροφο εκτίθενται έργα από τη Μόνιμη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, σε επιμέλεια του Δημήτρη Ανδρεαδάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία:
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Διάρκεια έκθεσης:
7 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2021

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα εως και Σάββατο: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00, Κυριακή: Κλειστά

Συνδιοργάνωση: Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων και GOETHE-ZENTRUM CHANIA KOOPERATIONSPARTNER

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook