Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/6) το απόγευμα πλατεία Καθιανων.

Αιτία της συγκέντρωσης, η προσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία κυνοκομείου στο Καμπάνι Ακρωτηρίου. Ένα γεγονός που, εν πολλοίς, έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή (εδώ και 1,5 χρόνο) η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία στο συγκεκριμένο σημείο, του δημοτικού κυνοκομείου. 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόταση που εξελίχθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΔΣ είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και των φιλοζωικών  σωματείων

Σκοπός της μάζωξης που έγινε την Πέμπτη ήταν να συζητήσει η επιτροπή που έχει συσταθεί για την μη πραγματοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, για το τι θα γίνει στην συνέχεια και δεδομένης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη πριν από μία εβδομάδα.

Το “παρών” έδωσαν επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας Ακρωτηρίου.

Μάλιστα, η πρόταση του Γρηγόρη Αρχοντάκη ήταν να μαζευτούν αρχικά 16 υπογραφές συμβούλων για να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά 25 υπογραφές για να μπορέσει να ανατραπεί.

Συνεπώς, η υπόθεση αυτή είναι πιθανον να έχει συνέχεια…

Δείτε δηλώσεις και τοποθετήσεις:

Γρηγόρης Αρχοντάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, πρώην  Νομάρχης

Τάσος Βαμβουκας – Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, Πρώην Δήμαρχος Χανίων 

Νίκος Βουρλάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων

​Αντώνης Γιαννακάκης – Πρώην Δήμαρχος Ακρωτηρίου

Αμέσως μετά οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου εξέδωσαν ψήφισμα που ανέφεραν τα εξής:

Εμείς, οι κάτοικοι και οι φορείς του Ακρωτηρίου, που σήμερα Πέμπτη 3/6/21 συγκεντρωθήκαμε στα Καθιανά και με αφορμή την πρόθεση του Δήμου να εγκαταστήσει ‘’ Κυνοκομείο’’  δίπλα στο Γυμναστήριο και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω :

 Επιμένουμε στις δύο τελευταίες  ομόφωνες αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Κουνουπιδιανών και απαιτούμε να ληφθούν επι τέλους υπόψη από τη Δημοτική Αρχή.
Θεωρούμε ότι μετά τις υπάρχουσες οχλούσες δράσεις  (αεροδρόμειο- Αμερικανικές Βάσεις – Ναύσταθμος Μαράθι – Π. Βολής-σκουπίδια- δεξαμενές καυσίμων-λατομία-βιολογικός) ούτε σκέψη δεν μπορεί να γίνει για εγκατάσταση Kυνοκομείου στο Ακρωτήρι
Ως εκ τούτου καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και έτσι ένα σοβαρό λάθος δικό της να αποφύγει αλλά και το Ακρωτήρι να πάψει επιτέλους να γίνεται χώρος μόνο για οχλούσες δράσεις.

     Η υγεία και ποιότητα ζωής των κατοίκων έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό και η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν φροντίζει για τον περιορισμό του προβλήματος αλλά απεναντίας :

  επιμένει να φέρει το Kυνοκομείο στο κέντρο του Ακρωτηρίου

  Η επίθεση στο Ακρωτήρι είναι πολλαπλή.

Η αντίδραση όλων μας είναι δεδομένη.

  Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει εις βάρος μας.

Να σταματήσουν τα ωραία λόγια από τον κύριο Δήμαρχο και με νηφαλιότητα να δεί το συμφέρον και του ίδιου  και του τόπου μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook