Η μείωση των περιοριστικών μέτρων δύναται να αυξήσει τα τροχαία ατυχήματα;

Αν λάβουμε υπόψη αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά, τότε η συγκεκριμένη προσέγγιση τείνει προς αυτή την κατεύθυνση. Η μερική “απελευθέρωσή” μας έφερε μια αυθόρμητη και κατά άλλους (φυσιολογική;) αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στα Χανιά.

Είναι σχεδόν απίστευτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα στο κέντρο της πόλης. Τα τροχαία ατυχήματα λαμβάνουν χώρα, δυστυχώς, σωρηδόν και καθημερινά και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα. 

Το χτεσινό τροχαίο ατύχημα για παράδειγμα, με τον τραυματισμό ενός ανήλικού, σχεδόν σόκαρε τον κόσμο που βρέθηκε κοντά στο σημείο.

Εμείς όμως τι κάνουμε; Μα, τίποτα…

Οδηγούμε με τη λογική ότι δεν θα συμβεί κάτι και με τον αέρα ότι η οδήγησή μας προσεγγίζει την τελειότητα…

Πιθανόν, η (κατα) πίεση των προηγούμενων μηνών, που αναγκαστικά ήμασταν υπό “καθεστώς” Lockdown να πρέπει  κάπου να αποβληθεί. Ο δρόμος είναι μια… οδός που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού το “τιμόνι” αποτελεί “γλυκό πειρασμό” απελευθέρωσης!

Όπως φαίνεται όμως, δεν τηρείται κανένα μέτρο, ο ΚΟΚ έχει πάει περίπατο και σε κάθε διασταύρωση των Χανίων, σε κάθε κεντρική οδό, σε κάθε στενό, παραμονεύει και ένα τροχαίο ατύχημα… δυστυχώς, σαν μια νέα πανδημία. 

Μια πανδημία που ποτέ δεν εξαλείφθηκε, απλά τώρα επανήλθε, δυστυχώς, δυναμικά…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook