Τι είπε η υπουργός για το άνοιγμα των σχολείων και τον κορωνοϊό κατά την επίσκεψη της στα σχολεία του Κουμπέ

Στα Χανιά είναι από νωρίς το πρωί σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως ήρθε στα Χανιά, χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση και έχει στα πλάνα της να επισκεφθεί σχολεία του νομού Χανίων.

Η υπουργός αρχικά βρέθηκε στα σχολεία της Σούδας ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο Αλικιανού.

Την υπουργό συνοδέυουν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Χανίων, κ. Ψαρουδάκη και ο κ. Τζανάκης.

Η κ. Κεραμέως συζήτησε με τους μαθητές το θέμα της τηλεκπαίδευσης αλλά και τη μη διεξαγωγή των προαγωνικών εξετάσεων.

Επίσης, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αλλά και στα εμβόλια, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους μαθητές. 

Παρόντες ήταν ο Αντιδημαρχος κ. Δημητρογιαννακης, η Αντιδημαρχος κ. Μαραγκουδάκη, ο εντεταλμενος παιδείας κ. Δαράκης, οι Διευθυντές γυμνασίου-λυκείου Αλικιανού, κύριοι Καρκανης και Μαυρογένης. 

Σημειώνεται ο δήμαρχος Πλατανιά, κατά την επίσκεψη της υπουργού στα σχολεία του Αλικιανού, την ενημέρωσε αναφορικά με το υπόμνημα που έχει υποβληθεί με αιτήματα που αφορούν στα σχολεία του δήμου Πλατανιά. 

Η κ. Κεραμέως βρέθηκε επίσης στο 4ο γυμνάσιο Χανίων, στον Κουμπέ. 

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους θα υπάρξουν πολλές αλλαγές από τη νέα σχολική χρονιά. Υπογράμμισε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τον Αύγουστο αλλά κανονικά τον Σεπτέμβριο, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Παράλληλα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στη σημασία των self test στα σχολεία ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται να γίνουν μόνιμοι διορισμοί καθηγητών για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Η κ. Κεραμέως επισκέφτηκε και άλλα σχολεία στα Χανιά ενώ το μεσημέρι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό. 

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη στο 4ο γυμνάσιο Χανίων:

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στα σχολεία του Αλικιανού:

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook