Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με το τι συμπεριλαμβάνουν οι όροι της δανεικής σύμβασης όσον αφορά τη σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και το πάγωμα επιτοκίου και χρέους σε περίοδο ύφεσης είπε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ANT1.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν δίστασε να αναφερθεί και στην ιδιάζουσα σημασία του νομικού καθεστώτος που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με την περιρρέουσα φημολογία της μετατροπής του δικαίου που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό και τις συνέπειες που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη.

Επεσήμανε πως η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει τη σύσταση επιτροπής από ευρωπαίους ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δημόσιο χρέος είναι επαχθές, καθώς επίσης ζήτησε εξηγήσεις για το εάν αληθεύει ότι η διαγραφή του χρέους αναμένεται να φτάσει τα 100δισ. ευρώ και εάν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, τα οποία λήγουν τα επόμενα δύο χρόνια, να συμμετέχουν στο εθελοντικό «κούρεμα».

Παράλληλα ανέφερε πως είναι δυνατόν η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με 50% της τρέχουσας αξίας και να τα πουλάει σε εμάς και μάλιστα ζητώντας εγγυήσεις για την εξόφλησή τους, ενώ η ίδια δε συμμετείχε στη ρύθμιση του «κουρέματος».

 Επίσης πρόσθεσε, ότι έντονη είναι η φημολογία σχετικά με την κινητικότητα κερδοσκόπων να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα που λήγουν τα τελευταία δύο χρόνια σε τρέχουσα αξία κάτι περισσότερο από 50% για να τα πωλήσουν και αυτοί με τη σειρά τους εις ολόκληρο.

Τέλος, ο κ. Π. Κουρουμπλής τόνισε πως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους έπρεπε να μπει το ζήτημα της παράλληλης ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας με επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης περίπου 10% του ΑΕΠ της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook