Από του χάρου, ή μάλλον του… αλιγάτορα τα δόντια γλίτωσε ένας δύτης στη Φλόριντα, που έψαχνε για δόντια ενός προϊστορικού καρχαρία στην κοίτη ποταμού και δέχθηκε επίθεση από ένα τεράστιο ερπετό.

Η επίθεση του αλιγάτορα – ενός εκ των 1,3 εκατ. που ζουν στη Φλόριντα και συχνά εμφανίζονται και σε κατοικημένες περιοχές – ήταν τόσο ισχυρή που ο Τζέφρι Χάιμ υπέστη κάταγμα στο κρανίο και χρειάστηκε 34 ράμματα για να κλείσουν οι πληγές του, ενώ υπέστη τραύματα και στο χέρι του. Ο 25χρονος από την Τάμπα της Φλόριντα νόμισε ότι τον χτύπησε η προπέλα κάποιου σκάφους μέχρι που αντιλήφθηκε τον αλιγάτορα να τον κοιτάζει. Το χτύπημα «ήταν πολύ βαρύ, σαν από κάτι που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα. Ένιωσα μια ωμή δύναμη, όχι το κόψιμο, αλλά το τράβηγμα», δήλωσε στο CNN.

Ο Χάιμ είχε κάνει κατάδυση στον ποταμό Μιγιάκα πολλές φορές στο παρελθόν και αυτή τη φορά βούτηκε σ’ ένα σημείο κοντά σε ένα εστιατόριο. Είχε ελέγξει επί δέκα λεπτά την περιοχή μήπως υπήρχαν αλιγάτορες την ώρα που φορούσε την καταδυτική του στολή, αλλά δεν είδε τίποτε όταν έπεσε στο νερό χωρίς φιάλη οξυγόνου με την ελπίδα να βρει δόντι κάποιου μεγαλόδοντα, ενός εξαφανισμένου είδους καρχαρία που έζησε στον Καινοζωικό αιώνα πριν από 28 με 1,5 εκατομμύρια χρόνια. Δεν είχε περάσει ένα λεπτό από την κατάδυσή του, όταν του επιτέθηκε ο αλιγάτορας. Μετά τα πρώτα δαγκώματα κατάφερε να ανεβεί στην επιφάνεια και να συρθεί στην όχθη του ποταμού, ενώ ο αλιγάτορας τον κυνηγούσε. Όπως είπε ο ίδιος, ένας πρώην πυροσβέστης που βρέθηκε στο εστιατόριο, του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και του έδεσε με επίδεσμο το κεφάλι, μέχρι να φθάσει ασθενοφόρο στο σημείο. «Ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκαν σε χώρο με άλλα άτομα και μπόρεσαν να τα φωνάξω να με βοηθήσουν», είπε.