Ο Κωστής Παπαμαρκάκης έπειτα από τη… σάρωση μεταλλίων των Χανιωτών σφυροβόλων (ξανά) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έθιξε το θέμα του προπονητηρίου.

Ο προπονητής των επιτυχιών στο αγώνισμα της σφυροβολίας με δήλωσή του κάλεσε «τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου και τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή κ. Διγαλάκη να πάρουν ξεκάθαρη θέση σήμερα στο θέμα του προπονητήριου της σφύρας στον απέραντο χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς γραφειοκρατικές δικαιολογίες και κολλήματα έτσι ώστε άμεσα αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του να προχωρήσει το έργο».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σάββατο 5/6/21 μια ημερομηνία σταθμός για την Χανιώτικη σφυροβολία και τον σύλλογό μας Γ.Σ.Ελευθέριο Βενιζέλο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η τριάδα των μεταλλίων του κορυφαίου των Ελληνικών πρωταθλημάτων στην σφυροβολία έρχεται στα Χανιά. Αυτή τη φορά η τριάδα κλείνει με τρεις αθλητές του Γ.Σ.Ελευθερίου Βενιζέλου ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 76.05 ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 73.62 (προπονητής Παπαδημητρίου Αλέξανδρος) ΝΤΟΥΣΑΚΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ 69.06 . Στην 4η θέση βρέθηκε ο Χανιώτης ΙΒΑΝ ΜΕΓΚΛΕΜΠΕΗ 68.76 αθλητής του Ολυμπιακού που γυμνάζεται εδώ μαζί μας. Μεσα στην 12αδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος βρέθηκαν ακόμα 2 δικά μας παιδιά 10ος ο ΓΟΥΜΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 56.29 και 11ος ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΚΏΣΤΑΣ 49.37, πετυχαίνοντας έτσι οι 6 από τους 12 του τελικού να είναι από την πόλη μας. Η αγωνιστική χρονιά όμως συνεχίζεται, έτσι από τα παραπάνω παιδιά κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο τους Φραντζεσκάκη και Αναστασάκη ενώ ο Ντουσάκης θα διεκδικήσει το καλύτερο στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο Κ20.

Πέρα από τις αγωνιστικές τους επιτυχίες τα παραπάνω παιδιά χαρακτηρίζονται από μια σεμνότητα που δεν την βρίσκεις εύκολα στο χώρο, αυτό για μένα είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί οι επιδόσεις έρχονται και παρέρχονται οι άνθρωποι συνεχίζουν κι αυτό που είναι σήμερα θα ‘ναι κι αύριο και γι’ αυτό είναι άξια θαυμασμού.

Θέλω να τελειώσω με δυό ευχές, η μια κάποτε τούτα τα παιδιά ν’ αξιωθούν στο τόπο τους να έχουν ένα σοβαρό χώρο προπόνησης , αν ήταν στο εξωτερικό θα γυμναζόταν σε “σαλόνια”, για να προχωρήσει αυτό καλώ τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου και τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή κ. Διγαλάκη να πάρουν ξεκάθαρη θέση σήμερα στο θέμα του προπονητήριου της σφύρας στον απέραντο χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς γραφειοκρατικές δικαιολογίες και κολλήματα έτσι ώστε άμεσα αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του να προχωρήσει το έργο.

Η δεύτερη ευχή μου είναι ν αξιωθούν μια μέρα αυτά τα παιδιά στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης, το μήτινγκ ” ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ -ΧΑΝΙΑ” ν αγωνισθούν όπως τους πρέπει μέσα στο πρόγραμμα του μήτινγκ , μπροστά στο κόσμο που θα πάει να δεί το μήτινγκ κι όχι σ΄ άλλες ώρες και μέρες , πρέπει κάποτε ο ιδιότυπος αυτός ρατσισμός των αγωνισμάτων να τελειώσει , στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτά τα έχουν λύσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook