Έργα και χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί ο Δήμος Ιεράπετρας στην «ατζέντα» των συναντήσεων

Διαδοχικές συναντήσεις σε Υπουργεία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, κατά την πρόσφατη μετάβασή του στην Αθήνα. 

Επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου και συναντήθηκε με τον Κυβερνητικό Βουλευτή και Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό, κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών κ. Ιωάννη Καρνέση καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Πραγματοποιήθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με θέματα που αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας, όπως είναι η εξομοιώσεις με Χερσαία Ζώνη Λιμένα αλιευτικών καταφυγίων, ο ΒΟΑΚ, Ο ΝΟΑΚ, τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κ.α.

Μετά το τέλος των συνομιλιών, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε: «Οι συναντήσεις με τους Υπουργούς και τους αρμόδιους φορείς έγιναν  σε  ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε μια από κοινού ενημέρωση για μια σειρά καίριων ζητημάτων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των έργων και των μελετών που αφορούν τον νομό Λασιθίου και ειδικά για τα οδικά τμήματα Γέφυρα Φρουζή – παράκαμψη της Παχειάς Άμμου και το Καλό Χωριό -Γέφυρα Φρουζή, από το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, ύστερα και από την τελευταία ανάθεση των πέντε μελετών,3 στατικών και 2 γεωτεχνικών, την 3η Ιουνίου, ώστε να είναι εφικτή η πλήρη ωρίμανση τους μέσα στο 2021 και η δημοπράτηση τους μέσα στο 2022.

Αναφορικά με το χρηματοδοτικό μοντέλο της λειτουργίας για το τμήμα του ΒΟΑΚ από το νομό Λασιθίου έως και το Ηράκλειο ενημερώθηκα ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις όσον αφορά την ύπαρξη διοδίων.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις πάνω στο θέμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους υπόλοιπους Δήμους του νομού, όπως άλλωστε κάναμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Ιεράπετρας διεκδικώντας τόσο από την προηγούμενη Κυβέρνηση, όσο και από την παρούσα, έργα που για μας είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια.  Συνεχίζουμε τις ενέργειες και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του  ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ, έργων απαραίτητων για την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη όχι μόνο του Δήμου της Ιεράπετρας, αλλά και όλου του νομού Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook