Νέος «πόλεμος» στη βασιλική οικογένεια – Ο Χάρι υποστηρίζει ότι είχε πει στη γιαγιά του για την πρόθεσή του να ονομάσει τη μικρή του κόρη Λίλιμπετ – Πηγή του Μπάκιγχαμ διαψεύδει κάθε τέτοια συζήτηση με τη βασίλισσα

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον άλλοτε αγαπημένο της εγγονό επιφύλαξε η βασίλισσα Ελισάβετ, που προσπαθεί να διαχειριστεί τις πολλαπλές συγκινήσεις που της επιφυλάσσει ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, μετά την αποχώρησή τους από το Παλάτι.

Ο κανόνας που θέλει πολλές οικογένειες να βιώνουν μία «κρίση» λόγω του ονόματος των απογόνων φαίνεται ότι ίσχυσε και στη βασιλική οικογένεια, με μία κρίσιμη διαφορά: οι κοινοί θνητοί «πλακώνονται» όταν οι γονείς δεν θέλουν να τιμήσουν το όνομα των παππούδων, ενώ στους γαλαζοαίματους ισχύει μάλλον το αντίθετο.

Αφορμή για τη νέα δημόσια διένεξη είναι ο ισχυρισμός του πρίγκιπα Χάρι ότι είχε ζητήσει την ευχή και τη συμβουλή της βασίλισσας για να ονομάσει την κόρη του Λίλιμπετ, τιμώντας τη γιαγιά του.

Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος του Μπάκιγχαμ δήλωσε στο BBC ότι η βασίλισσα «ουδέποτε ρωτήθηκε» για την απόφαση του ζευγαριού να ονομάζουν την κόρη τους με το χαϊδευτικό της.

Η βασίλισσα ήταν η πρώτη που έμαθε για τη γέννηση, λέει η πλευρά του Χάρι

Το επεισόδιο δεν τελείωσε εκεί, στη δημόσια αντιπαράθεση μέσω πηγών. Μία ώρα αργότερα, ο Όμιντ Σκόμπι, δημοσιογράφος και στενός φίλος των Σάσεξ επέμεινε ότι η βασίλισσα όχι μόνο ήταν ενήμερη, αλλά και ήταν και το πρώτο άτομο που τηλεφώνησε ο πρίγκιπας Χάρι μετά τη γέννηση της κόρης του.

Σύμφωνα με τον Σκόμπι, το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ το όνομα «Λίλιμπετ» εάν η βασίλισσα δεν στήριζε μια τέτοια κίνηση.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το εάν το όνομα προς τιμή της βασίλισσας θα μπορούσε να θεραπεύσει τις πληγές μεταξύ των δύο πλευρών, ο Σκόμπι υποστήριξε ότι δεν ξέρει αν πρόκειται για κλάδο ελιάς, αλλά δείχνει «πόσο το ζευγάρι είχε πάντα στενή σχέση με τη βασίλισσα».

Το περιβάλλον του Χάρι σημειώνει ότι το γεγονός ότι ενημέρωσε αμέσως την οικογένειά του, πριν την επίσημη ανακοίνωση της γέννησης, και το «άδειασμα» του παλατιού, δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται το «κατεστημένο» του Μπάκιγχαμ από τα προσωπικά θέματα των Μέγκαν και Χάρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook