Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας θα προτείνει η κυβέρνηση να διατηρήσει τους περιορισμούς του λοκντάουν για το καλοκαίρι παρά τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βίκτορ Λιάσκο.

Την Δευτέρα η Ουκρανία κατέγραψε 535 νέα κρούσματα, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο και για περίπου τον τελευταίο χρόνο και σύμφωνα με το υπουργείο τα ποσοστά μόλυνσης μειώθηκαν για όγδοη συναπτή εβδομάδα.

Ωστόσο, σήμερα η χώρα κατέγραψε 1.385 νέα κρούσματα και 77 θανάτους.

“Παρά τη βελτίωση της κατάστασης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει ξεπεραστεί η COVID-19”, είπε ο Λιάσκο σε κυβερνητική σύσκεψη με τηλεδίασκεψη.

“Καμία από τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου η κατάσταση με τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς έχει βελτιωθεί, δεν έχει άρει πλήρως τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία”, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση πιθανόν να χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς.

Ο ίδιος πάντως δεν διευκρίνισε πότε πιθανόν να λάβει απόφαση η κυβέρνηση για την παράταση του λοκντάουν.

Η Ουκρανία, η οποία έχει πληθυσμό 41 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Ευρώπης μέχρι στιγμής με περίπου 2,22 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 51.410 θανάτους μέχρι σήμερα.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook