“Γιορτάζουμε μαζί  την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας για έναν Κόσμο πιο Υγιή! Σας περιμένουμε την παραμονή,  στις 13 Ιουνίου 202,  ημέρα Κυριακή,  από τις 9 π.μ. έως 1μμ”.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δότες Ζωής, μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών) υπό την αιγίδα της Ιερά Μητρόπολης  Ρεθύμνης και  Αυλοποτάμου και σε συνεργασία με την Ένωση Ειδικών Φρουρών  Κρήτης,  σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος «Θεομήτωρ», στον λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Την ίδια στιγμή,  τ΄ αδέλφια μας από τον Ιταλικό Σύλλογο  Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης  Ιταλίας «Fratres Fabbrica Blood Donors Group» διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία προσφέροντας  κι αυτοί με τη σειρά τους το αίμα τους για τον άγνωστο συνάνθρωπο.  Μία γέφυρα αγάπης θα ενώσει  τους δύο συλλόγους και με τη βοήθεια της τεχνολογίας  θα δοθεί η ευκαιρία να συνδεθούν οι δύο χώρες, (Ελλάδα και Ιταλία) και  ν΄  ανταλλάξουν μηνύματα αγάπης, αισιοδοξίας, με σκοπό να διαδώσουν από κοινού και σ΄ όλη την Ευρώπη, το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Οι δύο σύλλογοι, «Δότες Ζωής» και «Fratres Blood Fabbrica Donors Group», ενωμένοι πια, ανοίγουν νέους δρόμους στήριξης και διάδοσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Συμβουλές για τους υποψήφιους εθελοντές αιμοδότες:

  • Να αισθάνεστε καλά.
  • Να είστε ξεκούραστοι.
  • Να έχετε κοιμηθεί καλά την προηγούμενη ημέρα.
  • Nα έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.

* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα.
 Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.
Έχουμε μαζί μας ΑΜΚΑ, Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.

Η αιμοληψία θα γίνει από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ενημερώνουμε τους υποψήφιους εθελοντές αιμοδότες ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των αιμοδοτών και για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α Ρεθύμνου «Δότες Ζωής»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook