Δυο μεγάλα ντέρμπι κορυφής, ένα παραμονής και πολλά ακόμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκονται στο μενού της 20ής αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της fl2.

Όλες οι ομάδες δίνουν ντέρμπι μεταξύ τους και μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αναμετρήσεις της κορυφής. Ο Πλατανιάς υποδέχεται στο Μάλεμε την ισόβαθμή του Ρόδο και με νίκη μπαίνει στις προνομιούχες θέσεις της πρώτης τριάδας, με καλές πιθανότητες να σκαρφαλώσει και ακόμα πιο ψηλά.

Το άλλο ντέρμπι θα γίνει στο Αίγιο όπου η πρωτοπόρος θα δοκιμαστεί κόντρα στον Παναιγιάλειο που προέρχεται από ήττα και θέλει να μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις., ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας με τον Αίαντα Σαλαμίνας και η Παναχαϊκή τον Πανηλειακό στον Πύργο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας μόνο ο Πλατανιάς αγωνίζεται εντός έδρας!

Το σημαντικότερο παιχνίδι για την μάχη της σωτηρίας που έχει και δίπλευρο ενδιαφέρον θα γίνει στο «Δημήτρης Γιαννακόπουλος» του Ρουφ, όπου ο τοπικός ΠΑΟ θα φιλοξενήσει τον ΑΟ Χανιά που ταξιδεύει με στόχο να μην χάσει ώστε να διατηρήσει τη θέση του στην βαθμολογία.

Πλατανιάς – Ρόδος
Το καλό του μομέντουμ θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πλατανιάς κόντρα στη Ρόδο ώστε να την βάλει από κάτω και να εδραιωθεί στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι τρέχουν ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων, έχουν να παραπατήσουν στο Μάλεμε από την 8η αγωνιστική (έξι σερί νίκες), βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και ο Καβακάς έχει άπαντες στη διάθεσή του. Από την άλλη εκτός πλάνων του προπονητή των \”ελαφιών\”, Δημήτρη Σπανού, βρίσκεται ο τιμωρημένος Γήτας και ο τραυματίας Λιόλιος

ΠΑΟ Ρουφ – Χανιά
Με αρκετές απουσίες ταξίδεψε η αποστολή των Χανίων στην Αθήνα για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟ Ρουφ. Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Βασαδάκη, Τσιτλακίδη, αλλά και ο Μποτωνάκης ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Από την άλλη οι \”ερυθρόλευκοι\” του Μίλτου Γκόφα θα παραταχθούν με μοναδική απουσία αυτή του Πλυθίδη.

Χερσόνησος – Ασπρόπυργος
Μπορεί ο Ασπρόπυργος να έχει ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά το ματς με την Χερσόνησο είναι αρκετά σημαντικό αφού και οι Κρητικοί έχουν ως στόχο την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Τουρνά και τον τραυματία Σπίνουλα. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν υπολογίζουν τους τραυματίες Τζιράκη και Αριστεινίδη, αλλά επιστρέφει ο Κίτσας και έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μπέρκης

Αίας Σαλαμίνας – Ηρακλής Ψαχνών
Ένα ακόμη ντέρμπι για την 20η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου είναι αυτό του Αίαντα Σαλαμίνας με τον Ηρακλή Ψαχνών. Οι φιλοξενούμενοι αν και νεοφώτιστοι έχουν βάλει πλέον ως στόχο την άνοδο, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι θέλουν να συνεχίσουν την μέχρι τώρα καλή πορεία τους στο πρωτάθλημα. Από τον Αίαντα θα λείψει ο τιμωρημένος Νταϊφώτης αλλά και ο Καραχάλιος, ενώ από τον Ηρακλή ο επίσης τιμωρημένος Ρεπετσάς.

Παναιγιάλειος – Κόρινθος
Αρκετά τα προβλήματα για τον προπονητή του Παναιγιάλειου, Παναγιώτη Τζαναβάρα, για το ματς με την Κόρινθο εντός έδρας. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Λιόσης, ο τραυματίας Ιορδανίδης και ο στρατευμένος Γκίκας. Από την άλλη η \”Μπάρτσα\” του Νίκου Κουρμπανά, το πιθανότερο είναι να παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Μεϊμάρογλου, ο οποίος θεωρείται αμφίβολος.

Απόλλων Σμύρνης – Βύζας Μεγάρων
Χωρίς τον βασικό του κεντρικό αμυντικό θα παραταχθεί ο Απόλλων Σμύρνης του Νίκου Καρούλια, απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων. Ο λόγος για τον Σταμάτη Συρίγο ο οποίος είναι τιμωρημένος και πρόκειται να εκτίσει τη ποινή του.

Πανηλειακός – Παναχαϊκή
Κανένα πρόβλημα δεν έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης, για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανηλειακό. Ο κόουτς των Πατρινών μάλιστα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φούφουλα, Ντίνα και Ιωάννου.

Όλες οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 15:00
τα ρεπορτάζ των ομάδων εκτός Κρήτης είναι από το golden3.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook