Από σωματεία των Χανίων που διαμαρτύρονταν για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η χθεσινη απεργιακή συγκέντρωση 10/6 που οργανώθηκε στα Xανιά από τα  Πρωτοβάθμια Σωματεία Επισιτισμού Ν. Χανίων Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων Σωματείο Διανομέων-Delivery Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων και πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς ήταν μεγαλειώδης .

Χαιρετισμό απεύθυναν η ΕΛΜΕ Χανίων ,ο ΣΕΠΕ Χανίων ,το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων , το Σωματείο Διανομέων Ν. Χανίων ,το Σωματείο συνταξιούχων του Ι.Κ.Α., το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, το Σωματείο Επισιτισμού .Ν. Χανίων και το Σωματείο μισθωτών τεχνικών Ν. Χανίων .

Κεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Χανίων Μανώλης Ξανθουδάκης . Όπως τόνισε αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να παρθεί  πίσω. Είναι για τα σκουπίδια. Είναι μεγάλη ανάγκη η σημερινή μέρα που είναι η συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων  να κλιμακωθεί .Για αυτό αποδεχόμαστε το κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 16 του Ιούνη απέναντι στο νομοσχέδιο έκτρωμα ,και κάλεσε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και το ΕΚΧ να κάνουν έκτακτα ΔΣ και συνελεύσεις ώστε να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας!

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης , φωνάζοντας συνθήματα όπως:

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

«Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», και

 «Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών

Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στη συγκέντρωση η παρουσία της Eνωτικής Oμοσπονδίας Aγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων όπου μετά το πέρας της συγκέντρωσης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Κρήτης για τα τεράστια ζητήματα της αγροτιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook