Το άρωμα του καλοκαιριού κλεισμένο σε ένα βάζο.

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού καθαρισμένο καρπούζι
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 6 κ. σ. πηκτίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα τo καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατέψτε αμέσως για να διαλυθεί.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά λεπτό σταδιακά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε γυάλινα βάζα απευθείας από την κατσαρόλα και αποθηκεύστε. Στο ψυγείο διατηρείται έως και ένα μήνα.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook