Συναγερμός και ερωτηματικά για κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες, ενώ και το πλήρωμα έχει εμβολιαστεί. Τι έχει συμβεί.

Οι κρουαζιέρες ξεκίνησαν μετά από πολλούς μήνες στη Βόρεια Αμερική, αλλά η «πρεμιέρα» στιγματίστηκε από προβλήματα. Και αυτό, γιατί, δύο άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στο Celebrity Millennium, ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που ξανάρχισαν τα ταξίδια αναψυχής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία Royal Caribbean, «πλήρωμα και επιβάτες είχαν εμβολιαστεί» πλήρως κατά της COVID-19.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα δύο αυτά πρόσωπα δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα και παραμένουν σε απομόνωση, ενώ παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα του κρουαζιερόπλοιου. 

Η εταιρία τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών τους προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει γίνει αλλά και να απομονώσουν ενδεχόμενη διασπορά πάνω στο πλοίο.

Το πλοίο απέπλευσε από το Σεντ Μάαρτεν, το ολλανδικό τμήμα του νησιού Άγιος Μαρτίνος της Καραϊβικής, στις 5 Ιουνίου. 

Στις κρουαζιέρες διεξάγονται υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού και , σύμφωνα με τη Royal Caribbean, έχουν μολυνθεί μετά τον έλεγχο.

Σημειώνει δε ότι όλοι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ έως και 72 ώρες πριν τον απόπλου για να τους επιτραπεί η επιβίβαση στο πλοίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook