Ψητά μαρσμάλοου σε φωτιές στην παραλία και τερψιλαρύγγειες λιχουδιές της Κορνουάλης θα απολαύσουν οι ηγέτες της G7 στην πρώτη τους εδώ και δύο χρόνια διά ζώσης συνάντησή τους, όπου θα συζητήσουν την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

Σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της πρωθυπουργίας του μέχρι στιγμής ο Μπόρις Τζόνσον αναμένει οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη να κλείσουν στην κρίσιμη αυτή σύνοδο της Κορνουάλης νέες συμφωνίες για την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, το διεθνές εμπόριο, τα εμβόλια για την Covid-19, την ετοιμότητα για την επόμενη πανδημία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Κι ελπίζει οι ομόλογοί του με γεμάτο το στομάχι από το μενού με ντόπιες νοστιμιές και το μπάρμπεκιου παρά θιν’ αλός να καταλήξουν σε συμφωνία για συντονισμένη δράση.

Απόψε, μετά τις συζητήσεις για την άμεση ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, και τη δεξίωση από την βασίλισσα Ελισάβετ, τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης και το ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ, οι ηγέτες της G7 θα παρακαθίσουν σε δείπνο στο Eden Project, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κορνουάλης. Το μενού που θα ετοιμάσει η σεφ Έμιλι Σκοτ του κοντινού ξενοδοχείου Watergate Bay θα περιλαμβάνει πεπόνι με καρυκεύματα, gazpacho (τη γνωστή Ανδαλουσιανή κρύα σούπα), καρύδα με βότανα, ψητό καλκάνι αλιευμένο στα γύρω ύδατα και συνοδευόμενο από πατάτες με πέστο σκόρδου. Στη συνέχεια θα τους σερβίρουν ποικιλία ντόπιων τυριών και για επιδόρπιο τούρτα Πάβλοβα με εγγλέζικες φράουλες, πτι φουρ με fudge πηγμένης κρέμας γάλακτος, χωνάκια παγωτού με την ίδια γέμιση και τρούφες σοκολάτας με γεύση περγαμόντου Earl Grey.

Το μπάρμπεκιου στην παραλία
Μετά τη δεύτερη μέρα των συνομιλιών αύριο Σάββατο, όπου θα τεθούν επί τάπητος θέματα που αφορούν στην παγκόσμια οικονομία, τη διεθνή πολιτική και την προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες με τη συμμετοχή της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας, της Νότιας Αφρικής και της Ινδίας, οι ηγέτες της G7 θα απολαύσουν ένα πιο χαλαρό δείπνο με μπάρμπεκιου σε παραλία του Carbis Bay στην Κορνουάλη.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια της συνόδου G7. Σκάφη του βρετανικού πολεμικού ναυτικού περιπολούν ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης / Φωτογραφία: AP Photo
Μαγειρεμένα από τον σεφ Σάιμον Στάλαρντ, τα καναπεδάκια θα περιλαμβάνουν χτένια με κρέμα αφρώδους οίνου, καβουροπόδαρα, αστακό και σκουμπρί.

Ένα από τα κύρια πιάτα θα περιλαμβάνει καψαλισμένο καπνιστό φιλέτο, αστακό και τσιγαρισμένα πράσα με τσιπς πατάτας από την Κορνουάλη, βλαστάρια μπρόκολου Σεν Ζυστ και παντζάρια ψημένα με αλάτι. Το επιδόρπιο θα σερβιριστεί στην παραλία και θα περιλαμβάνει ψητό τυρί μπρι, ζεστό βουτυρωμένο ρούμι και ψητά μαρσμάλοους γύρω από φωτιές που θα καίνε κοντά στην ακροθαλασσιά. Όσο για τα ποτά; Θα περιλαμβάνουν αφρώδη οίνο Κορνουάλης, γερμανικό κρασί Riesling, αυστραλιανό Shiraz, ντόπια μπύρα και Hedgerow fizz κοκτέιλ.

Οι τελικές συζητήσεις της συνόδου G7 την Κυριακή θα επικεντρωθούν στο περιβάλλον, ενώ θα παρακολουθήσουν και ένα βιντεσκοπημένο μήνυμα του σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook