Χειροπέδες σε έναν αετονύχη κλέφτη, που με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις άρπαζε πορτοφόλια και κινητά τηλεφωνά από τις τσάντες ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών.

Πρόκειται για έναν άνδρα από την Ρουμάνια ενώ αναζητείται η συνεργός του, με την οποία είχαν μετατραπεί σε δίδυμο – εφιάλτη για τους επιβάτες. Ο συλληφθείς αναζητούνταν από το τμήμα Interpol του Ηνωμένου Βασιλείου για κλοπές.

Στη δημοσιότητα φέρνει το newsit.gr βίντεο με την δράση τους και τη σύλληψη του πορτοφολά.

Εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό

Το ζευγάρι των πορτοφολάδων θεωρούνται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ως «σπεσιαλίστες» στην αρπαγή πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αρπάξουν την λεία τους είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών και για αυτό πραγματοποιούν κατόπτευση του χώρου για τον εντοπισμό του στόχου τους. Στην συνέχεια δημιουργούν συνωστισμό, σπρώχνοντας τα θύματα την στιγμή της επιβίβασης στα Μ.Μ.Μ. και αρπάζουν με αστραπιαίες κινήσεις τα αντικείμενα μέσα από τις τσάντες. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι των πορτοφολάδων έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα ενώ για τον άνδρα εκκρεμεί μέτρο με σκοπό τον εντοπισμό από το τμήμα Interpol Ηνωμένου Βασιλείου για το αδίκημα της κλοπής.

Στοχοποιούσαν τουρίστες

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει διαπιστωθεί ότι είχαν πραγματοποιήσει τρεις κλοπές σε μόλις εννέα ημέρες. Στο στόχαστρο τους είχαν βάλει τουρίστες από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και την Πολωνία.

Το newsit.gr φέρνει στο φως βίντεο από τη δράση των πορτοφολάδων που οδήγησαν στη σύλληψη του Ρουμάνου.

Στο πρώτο βίντεο η τουρίστρια από τις ΗΠΑ αντιλαμβάνεται ότι της έχουν αρπάξει το πορτοφόλι μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 300 ευρώ. Η κλοπή έγινε μόλις αποβιβάστηκε από το Μετρό με δράστες το ζευγάρι. Η γυναίκα στην προσπάθεια της να εντοπίσει τα άτομα άρχισε να τρέχει στην αποβάθρα του σταθμού χωρίς όμως να βρει τους αετονύχηδες.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η γυναίκα από τις ΗΠΑ να συνεχίζει την αναζήτηση της και τελικά βρίσκει τον Ρουμάνο πορτοφολά όμως εκείνος καταφέρνει να τρέξει στα σκαλιά και να εξαφανιστεί.

Στο τελευταίο αποκαλυπτικό βίντεο έχουν καταγραφεί οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αερολιμένα Αθηνών να έχουν εντοπίσει τον άνδρα στο χώρο των αφίξεων πριν επιβιβαστεί σε λεωφορείο ενώ ταυτόχρονα πλησίαζε επιβάτες. Λίγη ώρα μετά αναγνωρίστηκε από το τελευταίο του θύμα και συνελήφθη ενώ αναζητείται η συνεργός του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook