Ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση – Προώθηση των Υπηρεσιών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας- Κέντρα Ένταξης Μεταναστών» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(ΕΕΤΑΑ).

Το Πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη, κατάρτιση και διάθεση για απασχόληση Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών σε Κέντρα Κοινότητας/Κέντρα Ένταξης Μεταναστών και σκοπός του είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία και η συνδιαλλαγή των μεταναστών, αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας με το Κέντρο Κοινότητας, τις δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας από τους 47 δήμους όλης της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η πρόσληψη του Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση των διαδικασιών ενημέρωσης προς του μετανάστες/πρόσφυγες/αιτούντες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Η διευκόλυνση της επικοινωνίας τους με τα Κέντρα Κοινότητας τις υπηρεσίες των Δήμων, τους δημόσιους οργανισμούς και άλλους τοπικούς φορείς. Επίσης η υποβοήθηση δημιουργίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών των μεταναστευτικών/προσφυγικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας έτσι στην εξάλειψη των αρνητικών στερεοτύπων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος στην Κρήτη προέρχεται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook