Τάρτα φράουλα υπερπαραγωγή. Τραγανή βάση, βελούδινη κρέμα πατισερί και τζελ φράουλας που στάζει μέλι. 

Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά
Για την κρέμα πατισερί
500 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
2 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένες (προαιρετικά)
30 γρ. βούτυρο

Για το τζελ φράουλας
500 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
4 – 5 κλωναράκια δυόσμο
6 – 7 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένες
600 γρ. φράουλες, χοντροκομμένες

Διαδικασία
Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και με τα ακροδάκτυλά μας ομογενοποιούμε με το κρύο βούτυρο. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο πάχους μισού εκατοστού. Την τοποθετούμε σε μία ταρτιέρα 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία, βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ένα σκεύος που εφάπτεται. Αν δεν έχουμε κάποιο σκεύος, μπορούμε να απλώσουμε φασόλια γίγαντες. Ψήνουμε για 15 – 18 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5 – 8 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τα αυγά και χτυπάμε καλά. Μόλις το γάλα φτάσει σε θερμοκρασία λίγο πριν το βρασμό (μόλις αχνίζει αρκετά), με σταθερή και πολύ αργή ροή προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας έντονα. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα το επαναφέρουμε στο κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει και να σφίγγει η κρέμα. Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Για το τζελ φράουλας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση. Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το δυόσμο, τις ζελατίνες αφού στύψουμε καλά, και τις φράουλες και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε για 40 – 50 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει ελαφρά.

Για τη σύνθεση: Όταν η ζύμη της τάρτας έχει κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε την κρέμα πατισερί -που την έχουμε ανακατέψει για να σπάσουμε τυχόν σβόλους- και απλώνουμε ομοιόμορφα. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τις φράουλες πάνω από την κρέμα και στο τέλος αδειάζουμε περιμετρικά το σιρόπι (χωρίς το δυόσμο). Ανακινούμε την ταρτιέρα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook