Το θέμα της έκθεσης από το υπουργείο Παιδείας. To Flashnews.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ (μαθήματα θεωρητικού κλάδου) και το Φροντιστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (μαθήματα θετικού-τεχνολογικού κλάδου) θα σας αναλύει τα θέμα των Πανελληνίων  εξετάσεων.

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021, στα Γενικά Λύκεια. 

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν στην έκθεση είναι σχετικό με τα «Εφόδια και τις Δεξιότητες». 

Το σχόλιο των σημερινών θεμάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Φροντιστήριο ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ

Θέματα μέσα στην επικαιρότητα και στους προβληματισμούς των νέων της ηλικίας των εξεταζομένων, κυριολεκτικά. Ωραίες επιλογές κειμένων, μέτριας δυσκολίας. Οι ερωτήσεις είναι στο πνεύμα των γενικών εξεταστικών θεμάτων και μάλιστα της τελευταίας διετίας, χωρίς ακρότητες και υπερβολές ως προς το γλωσσολογικό μέρος. Ζητήθηκαν «κλασικά» ερωτήματα, μπήκαν στο στόχαστρο και οι «γλωσσικές επιλογές», όπως αναμενόταν. Κλασική και η δόμηση του θέματος παραγωγής λόγου ( με εφόδια, που έχουν ξαναζητηθεί). Παραδοσιακή και η ερώτηση του Θέματος Γ, χωρίς δυσκολία προσέγγισης για τους υποψήφιους. Ενδιαφέρουσα εξέταση, περιμένουμε τα παιδιά μας και τις δικές τους προσεγγίσεις.

Δείτε εδώ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Οι προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά, τηλ.: 2821 043566
www.dialektiki.edu.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook