Κάμερες στο εθνικό πάρκο Ουζούνγκ Κουλόν της Ινδονησίας «έπιασαν» δυο ρινοκεράκια της Ιάβας, γεμίζοντας αισιοδοξία τους υπεύθυνους για την πορεία του είδους.

Οι γεννήσεις στο εν λόγω είδος είναι πλέον σπάνιες και πρόκειται για τα ένα από τα πλέον απειλούμενα στον κόσμο.

Εικόνες από τα δύο μικρά ρινοκεράκια, ηλικίας περίπου τριών μηνών ως ενός έτους, ελήφθησαν τον Μάρτιο από κάμερες που υπάρχουν στο πάρκο Ουζούνγκ Κουλόν και δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ινδονησίας. Το πάρκο αυτό των 51.000 στρεμμάτων στο δυτικό άκρο της Ιάβας είναι το τελευταίο φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει το είδος αυτό.

“Η ομάδα μας παρακολούθησης των ρινόκερων εξασφάλισε τις εικόνες από τις 150 κάμερες που βρίσκονται κρυμμένες στην χερσόνησο Ουζούνγκ Κουλόν”, δήλωσε ο διευθυντής των εθνικών πάρκων της Ινδονησίας Ανγκόνο.

“Φέτος δύο μικρά εντοπίστηκαν από τις κάμερες και πέρυσι άλλα δύο είχαν επίσης βιντεοσκοπηθεί”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος όπως πολλοί Ινδονήσιοι έχει ένα μόνο όνομα.

Έπειτα από χρόνια μείωσης, ο συνολικός πληθυσμός των ρινόκερων της Ιάβας υπολογίζεται σε 73.

Ο πληθυσμός των ρινόκερων αυτού του είδους ανερχόταν άλλοτε σε χιλιάδες σε όλη την νοτιοανατολική Ασία ως την Ινδία και την Κίνα, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε εξαιτίας της λαθροθηρίας και της εισβολής των ανθρώπων στις ζώνες στις οποίες ζούσαν.

Πηγή: newsit.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook