Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εντυπωσιάστηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στη Βρετανία

Μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου της G7 και λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ. H Βασίλισσα Ελισάβετ εντυπωσίασε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στη Βρετανία, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των G7 που ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες της.

Συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν, ο 78χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε την Κυριακή το κατώφλι του Κάστρου Ουίνδσορ, απολαμβάνοντας παραδοσιακό τσάι με τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Η ευγένεια αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά της Βασίλισσας ακόμη και η εξωτερική της εμφάνιση προκάλεσε τον θαυμασμό του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ρώτησε τον Μπάιντεν για τον τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ηγέτη της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συναντήθηκε με τη μονάρχη κατά τη διάρκεια της βασιλείας της και ο πέμπτος που υποδέχεται στο κάστρο Ουίνδσορ.

Προτού επιβιβαστεί στο «Air Force One», ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην Βασίλισσα Ελισάβετ: «Μου θύμισε τη μητέρα μου… ήταν πολύ ευγενική». Ειδικά «η εμφάνισή της και η γενναιοδωρία της του ξύπνησαν μνήμες από τη μητέρα του». Η μητέρα του Αμερικανού προέδρου απεβίωσε το 2010, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο Τζο Μπάιντεν ανανέωσε το ραντεβού του με την Βασίλισσα Ελισάβετ προσκαλώντας την στον Λευκό Οίκο και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος με προορισμό τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook