Αν ψάχνεις φυσικούς, αποτελεσματικούς τρόπους για ν’ αντιμετωπίσεις τις πρώτες λεπτές γραμμές ή τα σημάδια που “γράφουν” στο πρόσωπο με την πάροδο του χρόνου, τα αιθέρια έλαια είναι ένας πολύ δυνατός σύμμαχος!

Όπως εξηγούν οι experts, είναι πολύ συμπυκνωμένα και τα χημικά χαρακτηριστικά των φυσικών ενεργών συστατικών τους “συνεργάζονται” άψογα με το δέρμα μας, δρώντας ευεργετικά. Η σύνθεσή τους αποτελείται από λιπόφιλα μικροσκοπικά μόρια, γεγονός που τους επιτρέπει να διεισδύουν στην επιδερμίδα – όμως προσοχή: Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε ένα αιθέριο έλαιο απευθείας πάνω στο δέρμα (διάβασε τα tips για τη χρήση τους στο τέλος του κειμένου) και πάντα συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο μας πριν τη χρήση τους. Από την μεγάλη γκάμα των αιθέριων ελαίων, κάποια είναι τα πιο αποτελεσματικά στην αντιγήρανση και – έκπληξη!- σε αυτά δεν ανήκουν τα πιο δημοφιλή που ήδη γνωρίζεις!

6 top αντιγηραντικά αιθέρια έλαια:

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου (helichrysum italicum): Καταπολεμά τις φλεγμονές και βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρηθεί σφριγηλή, ενισχύοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι ιδανικό αν η επιδερμίδα σου έχει τάση για ευρυαγγείες ή ροδόχρου ακμή.

Αιθέριο έλαιο από γεράνι Αιγύπτου: Προσφέρει μια βαθιά αίσθηση αναζωογόνησης και έχει ταυτόχρονα αναπλαστικές, συσφικτικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες -ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, ιδανικό για τις ώριμες επιδερμίδες!

Αιθέριο έλαιο από σπόρους καρότου: Θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Α και καροτίνη, ανανεώνει θεαματικά την επιδερμίδα κάνοντάς τη λαμπερή. Καταπολεμά συνάμα τις καφέ κηλίδες που συχνά εμφανίζονται καθώς περνούν τα χρόνια.

Αιθέριο έλαιο από ξύλο του Hô (Cinnamomum Camphora linaloliferum): Προλαμβάνει τη γήρανση, λειαίνει τις ρυτίδες ενώ είναι εξαιρετικό και ως τονωτικό της επιδερμίδας.  Ιδανικό τόσο για  αντιγηραντικές θεραπείες, καθώς αναπλάθει την επιδερμίδα, όσο και για προβληματικές με τάση για ακμή επιδερμίδες.

Αιθέριο έλαιο από κίστο -ή λαδανιά (cistus ladaniferus): Ισχυρά επουλωτικό,  είναι ταυτόχρονα συσφικτικό και επιτυγχάνει έντονη αντιγηραντική δράση κατά των ρυτίδων.

Αιθέριο έλαιο σέλινο: Έχει ηρεμιστική και καταπραϋντική επίδραση στο ερεθισμένο δέρμα και εξομαλύνει το χρώμα της επιδερμίδας, μειώνοντας και “αποχρωματίζοντάς” τις αντιαισθητικές κηλίδες.

Χρήσιμα tips για τη χρήση των αιθέριων ελαίων:

  • Μην χρησιμοποιείς ποτέ τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα πάνω στο δέρμα. Είναι απαραίτητο να τα αναμειγνύεις πάντα είτε με ένα έλαιο βάσης (από jojoba,  αργκάν, αμύγδαλο κ.α. ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου) είτε σε μια ενυδατική κρέμα. Ένας γενικός κανόνας μίξης θέλει 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 15 ml φορέα.
  • Μη χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια αν είσαι έγκυος ή θηλάζεις.
  • Πριν το χρησιμοποιήσεις σε όλο το πρόσωπό που, κάνε μια δοκιμή του μείγματος στο εσωτερικό του αγκώνα σου,  24 ώρες πριν τη χρήση, ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης ή ερεθισμός.
  • Όταν χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου, θα πρέπει να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο.
  • Κάποια αιθέρια έλαια συνδυάζονται υπέροχα και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ενισχύοντας τη δράση τους. Μην αυτοσχεδιάζεις, όμως, στους συνδυασμούς γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Συμβουλέψου έναν ειδικό της αρωματοθεραπείας που μπορεί να σου συστήσει το ιδανικό για εσένα “κοκτέιλ” αιθέριων ελαίων.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook