Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την αντίδρασή της και ζητά το σημερινό συμβούλιο να έχει μόνο ένα θέμα, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στην απεργία

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Την Δευτέρα, 14/6/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χανίων Νίκου Βουρλάκη με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Κο Ευτύχη Δαμιανάκη με αίτημα να μεταφερθεί η - σημερινά προγραμματιζόμενη - συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων σε άλλη μέρα, λόγω της σημερινής προκυρηγμένης απο την Δευτέρα απεργίας στο δημόσιο.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε ημέρα κυρηγμένης πανελλαδικής απεργίας που έχει κυρηχθεί και απο την ΑΔΕΔΥ και απο τα σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει το δημοτικό συμβούλιο στην προσπάθειά του να συμπαρασταθεί στον αγώνα για απόσυρση (πλέον καταψήφιση) του αντεργατικού εκτρώματος θα ήταν η αναβολή της συνεδρίασης. 

Αντί αυτού, μέχρι αυτή την στιγμή (2 ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης) δεν μας έχει σταλεί κάποια ειδοποίηση αναβολής. 

Αφού λοιπόν η συνεδρίαση προχωρά κανονικά, και με δεδομένο τα παραπάνω που αναφέρουμε, αιτούμαστε όπως το σημερινό συμβούλιο έχει ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΕΚΤΑΚΤΟ θέμα προ-ημερήσιας διάταξης, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, σχέδιο του οποίου επισυνάπτουμε στο παρόν. Ταυτόχρονα ζητάμε να μεταφερθεί η υπόλοιπη συνεδρίαση σε άλλη ημέρα. 

Οτιδήποτε άλλο συμβεί σήμερα πέραν του ανωτέρω, η δημοτική αρχή θα φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη όχι μόνο για την ανυπαρξία λόγου ή καταδίκης απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της περιοχής μας, αλλά και για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, αφού υποχρεώνει υπαλλήλους του δήμου σε εργασία σε  ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων του Δημοσίου.   

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βουρλάκης Νικόλαος
Λουτσέτης Χαράλαμπος
 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook