Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου

Την ανεξαρτητοποίηση του από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης ο οποίος ήταν γραμματέας του ΔΣ και δημοτικός σύμβουλος με την παραταξη του κ. Δαμιανακη.

Ο κ. Γιακουμογιαννάκης, διάβασε στο σώμα το κείμενο της παραίτησης του ενώ στο άκουσμα της απόφασης του προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαμιανάκης ως επικεφαλής της παράταξης της, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως πολιτικά ανέντιμη, τονίζοντας ότι δεν ήταν σωστή η στάση που τήρησε ο κ. Γιακουμογιαννάκης, καθώς θα έπρεπε πρώτα να γνωστοποιήσει στα όργανα την απόφαση του και στη συνέχεια να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη. “Στο καλό και να μας γράφεις. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι άτομα τα οποία εξελέγησαν τώρα και πήραν πέντε αιρετές θέσεις εκφράζουν παράπονα. Όταν το προηγούμενο διάστημα ποου βγάλαμε απόφαση διαγραφής του κ. Γιακουμογιαννάκη, μου ζητούσε επιμόνως να γίνει Αντιπρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ. Λυπάμαι για λογαρισμό του”, κατέληξε ο κ. Δαμιανάκης.

Ο κ. Γιακουμογιαννάκης απαντώντας στον κ. Δαμιανάκη τόνισε “μη λέτε ψέμματα, εγώ ήμουν σε θέση και παραίτήθηκα”.

Από την πλευρά της η κ. Χατζηδάκη τόνισε ότι είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση του κ. Γιακουμογιαννάκη, ωστόσο θα έπρεπε να το συζητήσει και να το ανακοινώσει στα όργανα μέσα από τα οποία έγινε και η εκλογή του, αναφέροντας ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο γνωστοποιήσε την απόφαση του. 

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, υπογράμμισαν ότι θα έπρεπε μετά από τα τόσα σχόλια που ακούστηκαν για τον κ. Γιακουμογιαννάκη, να του δοθεί η δυνατότητα να απαντήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό. 

Ο κ. Αρχοντάκης στο άκουσμα όλων αυτών, δήλωσε πως δεν του αρέσει να είναι ο κ. Δαμιανάκης επικεφαλής παράταξης και ταυτόχρονα να είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενώ έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η κατάσταση.

“Όταν μιλήσαμε πιο πριν με τον κ. Γιακουμογιαννάκη για να κανονίσουμε κάποια θέματα και μου είπε ότι θα με πάρει να συζητήσουμε και στη συνέχεια έρχεται εδώ και ξαφνικά παρατείται και κατηγορεί τη δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά, τότε εγώ πως να μην αντιδράω έτσι. Ζητώ συγνώμη για το γεγονός ότι ανέβασα τον τόνο της φωνής μου, αλλά μπείτε κ. Αρχοντάκη λίγο στη θέση μου. Να είστε σίγουρος όμως ότι θα ρυθμίσουμε όλα όσα πρέπει”, είπε ο κ. Δαμιανάκης. 

“Γίναμε δυστυχώς μάρτυρες μίας διαδικασίας και κάποιων κατηγοριών που δεν έπρεπε και στο τέλος ο κ. Γιακουμογιαννάκης δεν κατάφερε να απαντήσει σε όλα αυτά”, δήλωσε από την πλευρά του κ. Βάμβουκας. 

Το κείμενο του κ. Γιακουμογιαννάκη με το οποίο γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίηση του

“Κύριε Πρόεδρε,

Έχουν ήδη περάσει 21 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Η παράταξη μου και εγώ αποφασίσαμε από την αρχή να συμμετέχουμε με την μορφή της συνεργασίας και όχι της σύμπραξης διατηρώντας έτσι την αυτοτέλεια μας και την επιλογή της θετικής ή αρνητικής ψήφου σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Προσωπικά, σε μικρά, αλλά και μεγάλα θέματα του δημοτικού συμβουλίου ψήφιζα πάντα κατά συνείδηση σε αντίθεση πολλές φορές με την παράταξη μου. Όλο αυτό το διάστημα, εξέφρασα πολλές φορές προφορικά αλλά και γραπτά τις αντιρρήσεις μου στον επικεφαλής της παράταξης μου σε θέματα που αφορούσαν τον Δήμο, αλλά και την Δημοτική ενότητα που ανήκω, όμως το μόνο που έλαβα ήταν αδιαφορία.Αρκετές φορές διαπίστωσα πως ο επικεφαλής της παράταξης μας έδινε προτεραιότητα σε θέματα των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου αντί σε θέματα των μελών της παράταξης του.

Ο κύριος Δήμαρχος διάλεξε όλο αυτό το διάστημα να ακολουθήσει την τακτική του «αποφασίζω και διατάζω» και την τακτική του «δεν ακούω κανέναν».Αυτήν την τακτική καλούμαστε σαν παράταξη να ακολουθήσουμε και να συνεργαστούμε;

Ο καιρός πέρασε, η υπομονή τελείωσε και το ποτήρι ξεχείλισε. Έτσι, αποφάσισα πως είναι πλέον καιρός να τραβήξω τον δικό μου δρόμο, το δικό μου αυτοδιοικητικό μονοπάτι. Στην επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία ήμουν πάντα ξεκάθαρος,ειλικρινής και διαυγής. Το ίδιο θα πράξω και τώρα.

Με αυτήν την ανακοίνωση γνωστοποιώ στο σώμα την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη “Χανιά κοιτάμε μπροστά” με επικεφαλής τον Ευτύχη Δαμιανάκη.

Ακόμα ήθελα να πω πως καρεκλοκαψούρης δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα υπάρξω ποτέ. Θα ήθελα όμως, δοθείσης της ευκαιρίας, να θυμίσω σε κάποιους συναδέλφους που πλαισιώνουν την δημοτική αρχή σε σημαντικές θέσεις και πόστα, καθώς επίσης και σε κάποιους οι οποίοι φλερτάρουν απελπισμένα για μια θέση στον ήλιο, για μια καρέκλα, πως οι συνδημότες και συμπολίτες μας τους επέλεξαν για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον, και όχι για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους Δημότες

Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook