Με επίκεντρο τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ανάκαμψης

Οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Χανίων και του Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας παρουσία των δύο προέδρων, Αντώνη Ροκάκη και Βαγγέλη Χουδαλάκη. Επίσης, συμμετείχαν ενεργά ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, Αντώνης Σταθόπουλος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χανίων κ.κ. Γιώργος Πατεράκης και Δημήτρης Μουντάκης.

Οι εκπρόσωποι των δύο θεσμικών φορέων συζήτησαν διεξοδικά σχετικά με την υπέρβαση των δυσκολιών στη διαδικασία υλοποίησης του αναπτυξιακού έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Οpen Μall) στην Κίσαμο, προϋπολογισμού €1.768.220 με ποσοστό ενίσχυσης 100%, στο πλαίσιο της δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014-2020”. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων διαβεβαίωσε τον Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου ότι βρίσκεται στην διάθεσή του για να συμβάλει στο στρατηγικό έργο, παράλληλα με την αντίστοιχη επένδυση, την οποία ήδη προωθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων (πλατεία 1866).

Επιπλέον, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόσφατη επίσημη παρουσίαση του Β.Ο.Α.Κ. από τον Πρωθυπουργό. Πλέον, συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης της μελέτης (οδοποιίας, γεωλογικών, παράπλευρου δικτύου) του συγκριμένου τμήματος, η οποία δυστυχώς ξεκίνησε με καθυστέρηση. Παράλληλα, συζητήθηκε και η μελετητική ωρίμανση του έργου της παράκαμψης Κισάμου, ως συνέπεια των προσπαθειών που καταβάλουν οι συναρμόδιοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμήθηκε ότι μακροπρόθεσμα θα επιφέρει πολύπλευρες επιπτώσεις στην ανάπτυξη της Κισάμου με αποτέλεσμα να απαιτείται εγκαίρως μια ολοκληρωμένη μελέτη σε επίπεδο αποτελεσματικής διαχείρισης και εμπορικής προσέλκυσης των χιλιάδων επισκεπτών που κάθε καλοκαίρι θα παρακάμπτουν σε λίγα χρόνια το κέντρο της πόλης, το οποίο οφείλει εν τω μεταξύ να αναβαθμιστεί και να προετοιμαστεί ανάλογα ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου μετά και την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης ίδρυσης και αδειοδότησης υδατοδρομίου στον λιμάνι της Κισάμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων γιατί υπήρξε από τους πρώτους θεσμικούς φορείς που πίστεψαν και συνέβαλαν ουσιαστικά σε στενή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τη Δημοτική Αρχή στις αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για την τοπική Οικονομία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων δήλωσε μετά το τέλος της συνεργασίας: «Η ισόρροπη ανάπτυξη του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Κισάμου, σε συνδυασμό με τα προωθούμενα στρατηγικά έργα οδικών αξόνων, την αναβάθμιση του λιμανιού και το υδατοδρόμιο αποτελούν κοινή μας στρατηγική προτεραιότητα με τον Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε δυναμικά τον παρεμβατικό μας ρόλο με συναίνεση αλλά χωρίς συμβιβασμούς για την Ανάκαμψη του τόπου μας, ιδιαίτερα μετά την πρωτοφανή ζημιά που υπέστη κατά την απρόβλεπτη Πανδημία. Υλοποιούμε τη νέα μας στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης και αναβάθμισης του Τουριστικού μας προϊόντος και με το νέο Ευρωπαϊκό έργο “Cross Coastal-net” που εξασφαλίσαμε (προϋπολογισμού €1.340.000), με το οποίο προωθούμε την ίδρυση και λειτουργία πρότυπων Κοινοτήτων Προστασίας και Ανάδειξης Παράκτιων Οικοσυστημάτων, προωθώντας την επιστημονική υποστήριξη των πλέον σύγχρονων μοντέλων μέτρησης της φέρουσας ικανότητας ξεκινώντας από τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook