Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Αντώνης Παπαδεράκης και κ. Κώστας Γύπαρης, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Τάσος Κουρουπάκης, κ. Σοφία Μαλανδράκη, κ. Λευτέρης Κοπάσης, κ. Γιάννης Μανούσακας (Βλαντάς), κ. Ανδρέας Κουκλινός και κ. Αλέκος Μαρινάκης. Επίσης παρευρέθηκαν, η Γενική Διευθύντρια Υποδομών  Κρήτης κ. Ελένη Δοξάκη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της ΔΤΕ ΠΕΧ κ. Γιώργος Μπουντουράκης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων για την πρόοδο των έργων και μελετών που εκτελεί η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ συζητήθηκε και η εξέλιξη των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που μέσω Υπουργείων και ΟΑΚ δρομολογούνται και υλοποιούνται στην Π.Ε. Χανίων.

Ο κ. Καλογερής και η κ. Δοξάκη ενημέρωσαν αναλυτικά για την πορεία και τον μεγάλο όγκο των έργων και μελετών που εκτελεί και δημοπρατεί η Περιφέρεια Κρήτης στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, μόνο για το 2021, τα έργα και οι μελέτες που θα εκτελεστούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και κυρίως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας Χανίων, αναμένεται να φτάσουν σε συνολικό προϋπολογισμό στο ύψος των 140 εκ. €, με τα 90 εκ. € από αυτά να αφορούν νέες δημοπρατήσεις. Τέθηκαν ερωτήματα από τους Περιφερειακούς συμβούλους για συγκεκριμένα κρίσιμα έργα και κυρίως για την εξέλιξη των έργων των θεομηνιών, με ειδική αναφορά στην νέα γέφυρα του ποταμού Κερίτη.  Μετά τις απαντήσεις και την συζήτηση επί των θεμάτων αυτών, κοινό συμπέρασμα όλων ήταν πως είναι ορατό το έργο που εκτελείται στην Π.Ε. Χανίων, καθώς και το μεγάλο βάρος που έχει επωμιστεί η τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας, η οποία πρέπει να ενισχυθεί σε προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις δεδομένες απαιτήσεις που έχουν διαμορφωθεί.

Παράλληλα, έγιναν αναφορές για την πορεία των μεγάλων οδικών και υδραυλικών έργων που μελετούν και υλοποιούν τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα της επερχόμενης διαβούλευσης για τον νέο ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, καθώς και το τμήμα Χανιά – Κίσαμος που θα ενταχθεί στην προαίρεση του διαγωνισμού παραχώρησης. Επίσης, ο κ. Καλογερής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις θετικές εξελίξεις στο μεγάλο έργο των Φραγμάτων του ποταμού Ταυρωνίτη και την δρομολόγηση της υλοποίησής του από το Υπουργείο Υποδομών, ενώ έγινε αναφορά στα έργα των λιμνοδεξαμενών Ομαλού και Έλους που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, καθώς και στις μελέτες αποκατάστασης των λιμνοδεξαμενών Χρυσοσκαλίτισσας και Αγίων Θεοδώρων.

Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους για την συμμετοχή τους και δεσμεύτηκε να υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες συναντήσεις, καθώς η ενημέρωση και η συζήτηση που έγινε κρίθηκε από όλους πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική, ενώ και οι σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν -ανεξάρτητα με την παράταξη που ανήκουν-,  εξέφρασαν την δεδομένη στήριξή τους για την ταχύτερη υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων και μελετών της Π.Ε. Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook