Η ανακοίνωση της παράταξης “Αποκόρωνας η Γη μας” για το τραγικό συμβάν με τον θάνατο εργάτη εν ώρα δακοκτονίας.

Η παράταξη “ Αποκόρωνας η Γη μας” εκφράζει τα βαθεία και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος συνδημότη μας που απώλεσε τη ζωή του εκτελώντας εργασίες δακοκτονίας.

Περαιτέρω θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

O επικεφαλής της παράταξης υπέβαλε σήμερα αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο για τη γενναία οικονομική υποστήριξη της οικογένειας του θανόντος και αναμένουμε την αυτονόητη αποδοχή του αιτήματος μας από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου με αναμόρφωση του προυπολογισμού του Δήμου αν αυτο απαιτείται, σε ειδική συνεδρίαση.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων ή δηλώσεων στις οποίες προέβησαν θεσμικοί παράγοντες  και φορείς εκφράζουμε με τη σειρά μας την αντίθεση μας προς τις άσκοπες και αδιανόητες δηλώσεις του κ. Κουκιανάκη για το συμβαν, το οποίο ως αυτόκλητος Επιθεωρητής Εργασίας χαρακτήρισε “μη εργατικό”, ενώ ακόμη οι συνθήκες και τα αίτια βρίσκονται υπό διερεύνηση. Οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις του κ. Κουκιανάκη στα ΜΜΕ είναι πλέον μια καθημερινή συνήθεια του η οποία πλήττει τη σοβαρότητα, το κύρος και τον ρόλο του Δημάρχου και του Δήμου Αποκορώνου.

Πέραν αυτών και σεβόμενοι τα συμφέροντα της οικογένειας του εκλιπόντος δηλώνουμε ότι θα προβούμε στον κατάλληλο χρόνο σε αναλυτική αναφορά ως προς την τριετή σύμβαση που είχε υπογράψει η Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αποκόρωνα μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, την πρόσληψη και την πραγματική απασχόληση, στοιχεία πρωτοφανή που βαρύνουν αποκλειστικά τον κ. Κουκιανάκη και τα πρόσωπα που ο ίδιος έχει επιλέξει. Εκεί άλλωστε κρύβεται και το κίνητρο των δηλώσεων του και του βιαστικού χαρακτηρισμού του συμβάντος ως “μη εργατικού” από τον ίδιο τον κ. Κουκιανάκη.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες των θεσμικών οργάνων του Δήμου Αποκορώνου για την γενναία υποστήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος, στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στα ΜΜΕ με αδιανόητες επαναλαμβάνουμε και εκτός κάθε λογικής, δηλώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook