Το Ilyushin IL-96-300PU, που κατασκεύασε η Voronezh Aircraft Production Association, πιάνει μέγιστη ταχύτητα 900χλμ/ώρα

Μπορεί το αεροσκάφος, με το οποίο έφθασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γενεύη για τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν, να μοιάζει εξωτερικά συνηθισμένο, αλλά εσωτερικά εντυπωσιάζει με την πολυτέλειά του και στην παραμικρή λεπτομέρεια, λόγος, άλλωστε, για τον οποίο χαρακτηρίζεται από διεθνή ΜΜΕ «Ιπτάμενο Κρεμλίνο».

Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε την Τετάρτη στην Ελβετία για το κρίσιμο ραντεβού με το φημισμένο AirForce One, αλλά λίγα είναι γνωστά για το αεροσκάφος των 450 εκατ. ευρώ του Πούτιν, που διαθέτει ακόμη και επίχρυση τουαλέτα!

Το Ilyushin IL-96-300PU, που κατασκεύασε η Voronezh Aircraft Production Association, πιάνει μέγιστη ταχύτητα 900χλμ/ώρα και ξεχωρίζει από το κανονικό μοντέλο λόγω της επιμηκυμένης ατράκτου του και της πλούσια διακοσμημένης καμπίνας του με ταπισερί και χρυσές «πινελιές».

 Τα πόδια του τραπεζιού είναι επιχρυσωμένα

Η επίπλωση και η διακόσμηση στο εσωτερικό του αεροσκάφους του Πούτιν είναι σε νεοκλασικό στυλ, ενώ ξεχωρίζουν οι επίχρυσες λεπτομέρειες στο τραπέζι της αίθουσας συσκέψεων.

Επίχρυσες λεπτομέρειες στο τεράστιο τραπέζι της αίθουσας συσκέψεων και στους καναπέδες του αεροσκάφους του Πούτιν

Το αεροπλάνο προσφέρει μια σειρά ανέσεων στον Ρώσο πρόεδρο, από ένα άνετο γραφείο, επίχρυσο νιπτήρα και ντουζιέρα στο μπάνιο και ένα γυμναστήριο, για να ξεμουδιάζει στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – άλλωστε είναι γνωστός λάτρης των σπορ – μέχρι ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ και ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα με τον κρατικό θυρεό ορατό σ’ όλο το ντεκόρ.

To αεροσκάφος προσφέρει όλες τις ανέσεις στον Ρώσο πρόεδρο, από πλήρως εξοπλισμένο μίνι μπαρ και χρυσές πινελιές στην τουαλέτα και τη ντουζιέρα μέχρι μια ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα

Αλλά, όπως θα ανέμενε κανείς από αεροσκάφη που μεταφέρουν παγκόσμιους ηγέτες, το IL-96-300PU διαθέτει κι ένα προηγμένο σύστημα επικοινωνιών, που του επιτρέπει να λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων και συντονισμού των ρωσικών στρατευμάτων σε περίπτωση αιφνίδιας επίθεσης, ενόσω ο Πούτιν είναι στον αέρα.

Για λόγους ασφαλείας ο Πούτιν διαθέτει ένα σμήνος τεσσάρων IL-96-300PU. Όταν πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ετοιμάζονται και τα τέσσερα για απογείωση, αλλά εκείνο που θα χρησιμοποιήσει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επιλέγεται την τελευταία στιγμή, ενώ τουλάχιστον ένα ακόμη τον ακολουθεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook