Εύκολη και εναλλακτική πρόταση για ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μικρά μανιτάρια
  • 6 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
  • 3 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένες
  • 1 1/2 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 ξύλινα καλαμάκια, βυθισμένα στο νερό για 30 λεπτά

Εκτέλεση

Βήμα 1: Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στα ξύλινα καλαμάκια πολύ κοντά και σφιχτά το ένα με το άλλο.

Βήμα 3: Ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά αλατοπιπερώνοντας αρκετά.

Βήμα 4: Αλείψτε τα καλαμάκια με μια γενναιόδωρη ποσότητα του μείγματος με το βούτυρο και ψήστε σε δυνατή φωτιά για 7- 8 λεπτά, αλείφοντας περιστασιακά με το μείγμα βουτύρου.

Βήμα 5: Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο γκριλ για ακόμη 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές, καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook