Μόνο την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν 27 άτομα

Το άνοιγμα του τουρισμού και η αποκατάσταση των αεροπορικών πτήσεων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είχε σαν αποτέλεσμα και την έντονη δραστηριοποίηση των κυκλωμάτων που προμηθεύουν αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Είναι γνωστό πως ειδικά το καλοκαίρι, τα κυκλώματα προωθούν τους αλλοδαπούς σε περιφερειακά αεροδρόμια – όπως του Ηρακλείου - τα οποία έχουν αυξημένη κίνηση λόγω του τουρισμού και υπάρχει πιθανότητα να διαφύγουν από τους ελέγχους.

Μόνο που οι αστυνομικές αρχές επαγρυπνούν και έτσι την τελευταία εβδομάδα, από 14 έως και 20 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου συνελήφθησαν 27 αλλοδαποί (22 άντρες και 5 γυναίκες) κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ισπανίας, Πολωνίας, Ιταλίας, Βελγίου, Αιγύπτου, Βουλγαρίας, Ολλανδίας, Εσθονίας, Πορτογαλίας, Πακιστάν, Σλοβακίας, Ρουμανίας και Λετονίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, την Ολλανδίας, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την  Ιταλία, την Ελβετία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook