Ο καύσωνας θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα: Το  «κύμα» ζέστης θα κορυφωθεί το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου, όπου θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας 

Αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα βρεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως εξηγεί στο protothema ο  Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, από την Τρίτη αναμένεται  «σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα», με το «κύμα» ζέστης να κορυφώνεται το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου, όπου θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.  Ο Κώστας Λαγουβάρδος διευκρίνισε ότι σε  περιοχές όπως τα εσωτερικά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, της νότιας Κρήτης  είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. «Έχουμε το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού» Ωστόσο και σήμερα,ανήμερα του Αγίου Πνεύματος και την Τρίτη παραμένει η αστάθεια σε αρκετές περιοχές,όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ σε ορισμένες περιοχές  αναμένονται και  χαλαζοπτώσεις. 

Ο καύσωνας διαρκείας ξεκινά από την Τρίτη 22 Ιουνίου,  με το πρώτο έντονο «κύμα» ζέστης του φετινού καλοκαιριού να αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιουνίου και με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι ο Θεσσαλικός κάμπος, οι πεδιάδες της Λαμίας, της Κοπαΐδας, του Αγρινίου, της Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, όπως και τα δυτικά προάστια της Αττικής. 

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Η αστάθεια μέχρι τη Δευτέρα θα διατηρηθεί στα ηπειρωτικά , αλλά θα είναι περιορισμένη

-Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά από την Τρίτη και μετά , φτάνοντας την ερχόμενη Πέμπτη και τους 38 με 41 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας 

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 στα πελάγη

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια στα βόρεια του νομού την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook