Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών ως εκπρόσωπος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος κ.κ. Βαρθολομαίου  κ.κ. Ανδρέας χειροθέτησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και αδελφό της Μονής π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα  με την εντολή της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ύστερα από εισηγητική πρόταση του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέγνωσε το ευεργετήριο απαντητικό γράμμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, συνεχάρη τον τιμώμενο Αρχιμανδρίτη.

Με λόγια αγάπης ομίλησε για τον ακούραστο Αρχιμανδρίτη ο Καθηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνος, τονίζοντας τα χαρίσματα του βίου και της διακονίας του.

Τέλος συνεχάρει και εκείνος τον π. Νικηφόρο  και τον συμβούλεψε το οφίκιο που έλαβε σήμερα να το αφιερώσει στον Θεό και στην Αγία Τριάδα που με τόση αγάπη διακόνησε τόσα χρόνια, καθώς και σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που στιγμάτισαν με πνευματικές διαδρομές την ζωή του. 

Συγκινημένος ο π. Νικηφόρος με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την ύψιστη αυτή τιμή, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ.κ. Ανδρέα, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου και Καθηγούμενο της Μονής κ.κ. Δαμασκηνό για την πρόταση του προς τον Οικουμενικό μας  Πατριάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι,  τους αδελφούς κληρικούς της Μονής, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών και όλο τον κόσμο που παρέστη στην χαρά της ζωής του.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook