Η συγκινητική βραδιά που διοργάνωσε ο ΟΦΗ για να τιμήσει την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987 και το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο με τον αξεπέραστο Θόδωρο Βαρδινογιάννη.

Το βράδυ της Δευτέρας συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από τις 21 Ιουνίου του 1987 όταν και ο ΟΦΗ κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο της 96χρονης ιστορίας του. Μια ομάδα που υπό την οικονομική και όχι μόνο ηγετική καθοδήγηση του αείμνηστου ηγέτη του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, κατέκτησε το Κύπελλο και παράλληλα υποχρέωσε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να αναγνωριστεί και να μπει στο club των μεγάλων. Κάτι που δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν δεν υπήρχε η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας Βαρδινογιάννη και ιδιαίτερα του Θόδωρου που αποτέλεσε τον ηγέτη και έναν αγνό οπαδό του ΟΦΗ.

Μάλιστα η προβολή του ντοκιμαντέρ που διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΟΦΗ προσέφερε στους θεατές και ένα μοναδικό, στα χρονικά, ντοκουμέντο από τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη καθώς πλάνα που βγήκαν στην δημοσιότητα για πρώτη φορά τον δείχνουν να επισκέπτεται τα αποδυτήρια της ομάδας πριν την έναρξη του τελικού, συνοδεία των δύο γιων του. Η ιστορικότητα αυτών των πλάνων είναι ιδιαίτερη μιας και δεν υπάρχει άλλο ανάλογο υλικό που δείχνει τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη να μπαίνει στα αποδυτήρια, να χαιρετίζει προσωπικά κάθε παίκτη ξεχωριστά, οι γιοι του να βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια και να μην κρύβουν την χαρά τους, και λίγο πριν φύγει για τις εξέδρες ακούγεται η φωνή του να λέει “και με τη νίκη”. Η χθεσινή βραδιά αποτέλεσε και ένας φόρος τιμής απέναντι σε έναν άνθρωπο, οραματιστή, με αγάπη για τον ΟΦΗ που φρόντισε να βάλει το όνομα του μέσα σε κάθε σπίτι φιλάθλου της ομάδας παντρεύοντας την αγάπη του για τον σύλλογο με το πλάνο και το όραμα για το μέλλον του.

Το όραμα του Θόδωρου Βαρδινογιάννη για τον ΟΦΗ πλανόταν πάνω από το κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” σε όλη την διάρκεια αυτής της βραδιάς ενώ όταν τον έδειξε η κάμερα να σηκώνει το Κύπελλο Ελλάδας ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα δείχνοντας πως ακόμα και τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες, ο κόσμος δεν τον έχει ξεχάσει καθόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook