H ταλαιπωρία Χανιώτη για ένα παραπεμπτικό από το ΚΕΠΑ Ηρακλείου στις δέκα περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών που παρουσίασε το Υπ. Εργασίας

Πειθαρχικό έλεγχο για δέκα περιπτώσεις «Οδύσσειας» ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, e mail και επιστολές, κ.α. ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης με τη δήλωση του ανέφερε ότι οι υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στις συγκεκριμένες περιπτώσεις παρέπεμπαν τους ασφαλισμένους «από τον Άννα στον Καϊάφα» και ξακαθάρισε ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές!

Αν χρειαστεί, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας θα προχωρήσει και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους

Αναλυτικά στη δήλωσή του σημείωσε τα εξής:

«Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σ’ αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ.

Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Γι’ αυτό αν χρειαστεί θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

Μια από τις 10 καταγγελίες που έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπ. Εργασίας, αφορά στο θέμα που είχε παρουσιάσει το Flashnews.gr με τίτλο «Έχει κάνει 1 μήνα τα χαρτιά για την καρκινοπαθή μητέρα του και απάντηση καμία από τον ΕΦΚΑ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου αφορά σε «Καταγγελία για:

-αδυναμία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης

-καθυστέρηση στην αποστολή παραπεμπτικού για να εξεταστεί ασθενής από επιτροπή ΚΕΠΑ», ενώ στην ανακοίνωση έχει συμπεριληφθεί εκτεταμένο απόσπασμα του άρθρου.

Οι υπόλοιπες εννέα καταγγελίες αφορούν σε:

  • Η πρώτη αφορά ασφαλισμένο ο οποίος περιμένει από το 2018 την αναπηρική σύνταξη!
  • Η δεύτερη καταγγελία έγινε επειδή κλείστηκε ραντεβού σε κλειστή υπηρεσία!
  • Η καταγγελία αφορά τη μη ενημέρωση του ασφαλισμένου για ακύρωση του ραντεβού του λόγω covid
  • -Aδυναμία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης ούτε από το 1555 καθώς και από τα τηλέφωνα του υποκαταστήματος στο Αιγάλεω.
  • Η τρίτη καταγγελία έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή από ασφαλισμένο ο οποίος έγινε «μπαλάκι» ανάμεσα σε ΤΣΜΕΔΕ, ΓΛΚ, κεντρικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ, Τμήμα Επικουρικής Ασφάλισης.
  • Η τέταρτη αφορά μια «καθυστέρηση» – άνω των 5 ετών- από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ για μια απάντηση προς τον ασφαλισμένο (είναι καρκινοπαθής) που αφορά τον υπολογισμό χρόνου ασφάλισης συνταξιούχου προκειμένου να λάβει το επικουρικό.
  • Η πέμπτη καταγγελία αφορά λάθος των υπηρεσιών πριν δύο χρόνια οι οποίες όμως δεν επιστρέφουν τα χρήματα
  • Η έκτη καταγγελία επειδή οι υπηρεσίες δεν απαντούν για συγκεκριμένη καταγγελία ούτε στο γραφείο του Υπουργού!
  • Η έβδομη επειδή ο ΕΦΚΑ δεν βρίσκει την οφειλή αλλά το ΚΕΑΟ χρεώνει τόκους!
  • Η όγδοη έγινε σε ραδιοφωνική εκπομπή για αδυναμία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης τόσο από την τοπική οργανική μονάδα όσο και από το 1555.
  • Η ένατη αφορά ελλιπή εξυπηρέτηση και αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς ένας υπάλληλος είναι σε άδεια από τον Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook